Direktlänk till inlägg 30 november 2008

Hur kan en hund fälla så mycket!!!

Av Natalja - 30 november 2008 21:53

Om det någon gång i framtiden blir aktuellt att skaffa en ny jycke, så tänker jag välja en vovve som INTE fäller! I alla fall inte någon som fäller 10 av 12 månader. 

I början av året fällde Lexie de styva, hårda håren. När dom var slut så tog det inte lång tid innan Xera hakade på och fällde sina styva hårstrån.

Då var det sommar, svarta hundhår överallt...

Sen började Lexie byta ut sin luddiga päls. Det hängde lösa tussar i hennes "byxor" och hela huset svämmade över av grått ludd.

Lagomt till hösten så tog det slut... men vad händer då? Jo Xera har ju också en massa luddig päls som behöver en uppgradering!

Nu har hon fällt tillräckligt tycker jag!! Det gömmer sig stora kolonier av hundhår i alla vinklar och vrår.


Vårat hus var i stort behov av en storstädning och efter frukosten satte vi igång. Pust... det tog ett par timmar och till sist var det bara dammsugningen kvar. Den var inte pigg, fick nästan trycka ner hår tussan i munstycket. Påsen var full, ÖVERFULL! Bytte påse och konstaterade att det man kunde skymta var hundhår och torkade blomblad. Så utan blommor och hund... hade man inte behövt städa ; )


Dagarna är korta och det hade nästan hunnit bli mörkt när jag skulle köra till stallet. Körde en testrunda med släpet först. Tog med det hem igår efter träningen för att bromsarna låg på en aning. Har även haft lite problem med glapp i sladden. Roger fyllde på fett i påskjutsbromsen och sprutade på något på kontakterna. Det räckte, efter den rundsmörjningen rullade det lätt och alla lampor lös hela tiden. Tur att man har en händig karl *love*


Hämtade in Lille Tiin från hagen och han såg ut att var på bra humör. Han hade inte rullat sig idag och det var ju snällt. Han brukar annars vara lerig upp till öronen. 

Jag tog vägen mot Åby och det började bra. En jämn fin skritt på en lite tittig häst. Kortade sen tyglarna för att börja trava.

Tänkte på vad Helena sa igår. -"Låt inte honom bestämma längden eller farten. Håll emot! Sänk händerna och få honom kvick... "

Latin tyckte det kunde räcka men gårdagens träning, idag ville han sträcka ut. -"jag vet att det är jobbigt nu, men det kommer att bli lättare om du bara står ut ett tag" Så jag höll emot och Latin drog. Så höll vi på så en stund. Jag fick ta lite skrittpausar för annars hade mina armar ramlat av.

När jag fått honom att inse att jag inte tänkte släppa efter så stängde han av motorn. Ok, då fick jag börja driva och vips så la han sig som en ånglok i handen. Lånade en lite pinne i skogen och petade på den där lata rumpan. Det resulterade i några skutt men sen släppte det.

Han travade på framåt utan att dra eller öka.


Provade galoppen och även den toppenfin.

Det höll i sig hela rundan, han drog inte i mig en enda gång. Duktig kille men jag var helt slut. Det är jobbigt att lära gamla hundar sitta!



Lägger in en lite filmsnutt till från igår.

Här ser man i ryggningen att han drar i tyglarna. Det är alltså inte jag som gör att han svänger huvudet fram och tillbaka, jag håller bara i.

Andra ryggningen går bättre. Då kliver han verkligen bakåt även om han visar lite missnöje med svansen. Han är fin i övergångarna galopp - skritt - galopp. Blir lite öppen i formen emellanåt men det beror väl på att han inte är tillräckligt stark.

 
 
Ingen bild

Åsa

1 december 2008 07:07

Ni är så fina ihop.
Han är så stilig.

Kram från oss i Skåne :-)

 
Ingen bild

Archies skötare (http://birgittashastsida.blogspot

1 december 2008 09:11

Min hund fäller ingenting! (:
Inga hundhår någonstans och man behöver inte skämmas när man hälsar på andra i deras hem ;)

 
Ingen bild

Natalja

1 december 2008 22:44

Tack Åsa!

Nu börjar han äntligen kännas riktigt ok i kroppen igen : )

Kram kram

 
Ingen bild

Natalja

1 december 2008 22:46

Åh, vad har du för hund Birgitta?
En sån vill jag också ha ; )

 
Ingen bild

Lina

2 december 2008 09:02

Jag heter Lina, sköter Birgittas häst Archie ;)
Jag har en Ceskyterrier, en ovanlig ras! Pudlar fäller inte heller :)

 
Ingen bild

Natalja

2 december 2008 22:02

Aha, då förstår jag Lina : )
Ja, Ceskyterrier är en trevlig ras, en kompis hemma i småland hade två hanar.

 
Ingen bild

Martina

2 december 2008 23:02

Hallo! Trevligt att se er på film :) Så fin tror jag inte att jag har sett Latin innan! Tränade själv för Helene innan, hon är verkligen duktig! Ha det bäst! KRAM

 
Ingen bild

Natalja

3 december 2008 21:54

Tack Martina.
Ja visst är han fin, nu början han se ut som en riktigt dressyrhäst : )
Kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards