Alla inlägg under januari 2009

Av Natalja - 4 januari 2009 22:05

Först 50 mil åt ena hållet och sen 50 mil hem igen. Jag är väldigt glad att POE ( min gamla rostiga passat) är utbytt mot den bekvämare Silver (min nyare fina passat) för när man ska sitta i bilen så länge kräver rumpan ett bra säte : )

Det var kallt i Västmanland ( runt - 10) och det snöade en hel del i lördags.

Pappa och Carina tog med oss på en lång promenad längst Strömsholms kanal. Vovvarna var helt överväldigade av alla lukter. Vi mötte en del hundar på vägen å mina flickor uppförde sig ganska bra.

När vi vaknade i morse var det ÄNNU kallare. Termometern visade - 17 ja den var nästan på väg mot - 18 grader. DET var kallt!!! men vi tog på oss alla kläder vi hade med oss och gick en runda med hundarna. Xera fick ha sitt fleecetäcke på sig, hon har inte samma päls och hull som Lexie så hon fryser när det blir riktigt kallt.

Det hade kommit lite snö hemma också fast det var inte riktigt lika kallt. "Bara" - 8 grader : )


Ja, eftersom jag inte har någonting att skriva om Latin (hoppas han har överlevt helgen) så letade jag upp lite foton från i somras.

Ibland går ett ridpass bra.... ibland går det inte lika bra, hi hi


Kameran som använts här är inte den bästa så korten är lite prickiga!

Här är han fin, min lille pojk!


Sen kommer de bilderna som inte är fullt lika lyckade.


Framdelsvändning med dubbelskruv





Målet är ju att få upp manken i galoppen... eller?


Bra bakbensaktivitet... eller inte?


Ja, ibland måste man bara le åt sina missar och gå vidare.

Tänkt va tråkigt livet skulle vara om man var perfekt ; )

Av Natalja - 1 januari 2009 23:02

... så blev det värre.

I eftermiddag fick Latin och hagkompisar se raketer på nära håll. Ett tiotal raketer avfyrades från granngården ca 100 meter ifrån hagen.

Kan väl säga som så att Latin blev ju knappast lugnare av det. Nu tar det väl några extra dagar till innan han börjar äta som vanligt.


Han får semester resten av veckan också.

Vi tvåbenta åker norrut för att få uppleva lite snö och vinter.

Sen är det fullt ös igen på måndag. Måste snabbt komma i form, nästa söndag är det årets första klubbtävling!


Solen har värmt Blekinge idag (den sken på oss i alla fall) så vi gick en långrunda med hundarna. Mötte två lösa hundar, dock inte samtidigt. Tur att det var hanar. Xera är lite stött för att båda hanarna gick fram till Lexie och inte till henne. Lexie har retat henne hela eftermiddagen och sagt att hon är för gammal och sånt.... hi hi

Av Natalja - 1 januari 2009 12:31

Ja ha, nu är det inte 2008 längre... dax att hänga upp 2009 års kalender.

Va otroligt fort det här året har gått!


Jag åkte till stallet igår vid 3 tiden. Min första tanke var att skritta ut en sväng men förmiddagen var upptagen av dammsugning av en styck Passat och oljebyte (jag dammsög och putsade rutorna medans Roger bytte olja och oljefilter) Nu är Silver redo för den långa resan till Fagersta. Vi åker till Pappa och Carina i morgon den 2 Januari. Självklart följer vovvarna med : )

Det smällde ganska mycket så jag ställde in skrittrundan. Hästarna kom in runt 4. Latin var ganska lugn men ville inte äta alls. Var ganska lös i magen och kikade hela tiden ut genom fönstret.


Efter bara en liten stund började det ryka om Latin. Det såg ut som han kokade. Nervös som han var, började han svettas. Tog av honom termotäcket och ylletäcket, han började bli blöt av svett. Lät han stå bar ett par minuter för att sen borsta honom men det tog inte lång tid innan han frös istället. Han torkade snabbt och jag la på termotäcket, han fick klara sig utan ylletäcket.  När allt var klar i stallet lät jag lamporna vara tända och radion på.


Det smällde väldigt mycket vid tolvslaget i Ramdala och jag gissar att det var ännu värre i Jämjö. När vi gick hemåt vid två tiden i natt såg man allt skräp som var kvar efter fyrverkerierna. Hoppas folk tar sitt ansvar och städar upp efter sig.


Det blev inte många timmars sömn, klockan ringde vid 07:15.

Roger var snäll och körde mig till stallet, min alkoholhalt var nog inte tillräckligt låg för att få köra bil : o Han drack nog bara en fjärdedel av det jag hällde i mig, Lakris cidern är ju för go *slurp*


Latin hade stökat runt i boxen med höet, vattnet var helt orört och vad jag kunde se så fanns det inga fasta, hela bajsar. Men han stod upp och såg inte så farligt skrämd ut. Frukost kraftfodret åt han med stor apptit och väl ute i hagen åt han hö (när alla hade kommit ut i sina rätta hagar)

Han har inte tappat lika mycket hull i år, fast han är lite uppdragen i buken och tunn över ryggen. Nu får jag försöka göda honom igen!



Jag forsätter med "berättelser från förr"

Måste ju bara visa mitt gamla hus.

När vi köpte det hette området Balasjö, men bytte så småningom till Bollasjö. Det var ett mysigt hus på ca 100 kvm som låg på en höjd med ca 5-6 grannar. Det var en avstyckad gård med en stallbygnad plus loge på 300 kvm. Två stora boxar och fyra små blev så småningom 1 liten, 2 stora och en JÄTTEbox. Där bodde jag i 4 år, både Xera och Lexie är födda där.

Saknar det huset och dess omgivning nästan varje dag....



Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards