Direktlänk till inlägg 27 december 2009

Skitkul!

Av Natalja - 27 december 2009 22:14

Visst blir man glad när man ska mocka och möts av en sån här praktfull hög   


  


Då är det varken besvärligt eller tidskrävande att mocka!


Innan jag körde till stallet var jag i Lyckeby och tittade på Waaler träningen. Hade kameran och försökte fota Anna och henns foderhäst. Det blir inga bra bilder i ridhuset men lite fick jag med i alla fall. Dock höll jag på att förfrysa både fötter och fingrar. Jag hade aldrig överlevt som tränare (dels för att jag inte hade haft några elever   ) jag hade helt enkelt frysit ihjäl. Förmodligen är det därför de mer än gärna rider alla hästarna, då håller de värmen   


Pannbandet jag fick av Fia var ju tyvärr för kort. Förmodligen Cob och inte Full i storleken. Så vi for till Fåglasång för att byta det. Väl på plats fanns det inga i full. Synd för det hade verkligen varit snyggt till kandaret.

Istället hittade jag ett regntäcke. Det fick följa med hem så nu har Latin ett riktigt regntäcke med hals (till skillnad från det där jag släpade hem från Ullared.


Det var ett Shires med helhals, inga skarvar där det kan regna in i.


  


Trots att det är samma storlek som Ullaredstäcket så är detta MYCKET större och täcker hela rumpan!! Jag gillar verkligen Shires "svans-lapp". Den skyddar mot Blekingeregn!


  


Ett mycket prisvärt täcke som jag hoppas lever upp till mina förväntningar.


Jag tog ett pass på ridbanan idag också.

Klockan hade hunnit bli så mycket innan jag var på plats i sadeln och mörkret hade redan intagit världen.

Jag letade upp mina sporrar med de runda trissorna, tänkte testa dom för Latin var ju så arg på de andra igår.

Sen bytte jag ut remontnosgrimman mot en aachen. Min magkänsla sa att han ville ha den idag och han gick verkligen kanonbra idag!!!

Han var lagomt pigg och jättestadig i formen. Han var visserligen lika hemsk att sitta ner på i traven som vanligt men annars var han perfekt!! Jättekul att rida.

När jag tänkte ta lite travarbete till så öppnade sig skyarna och det började ösregna! Jag avslutade passet med skritt istället. Behöver ju inte nöta när han gick bra och ingen av oss gillar att bli blöta om vi kan undvika det.


Jag red mycket mer planerat idag. Hade hela tiden en tanke med det jag gjorde och det gav resultat. När han ville ösa iväg i trav så skrittade jag och red skänkelvikning på diagonalen. kom fram i trav i rörselsen och så fort han drog iväg igen, saktade jag av och började om. Det var effektivt och sen var traven toppenfin. Likadant gjorde jag i öppna, Övergångar skritt-trav-skritt.


Å jag är så glad!!! Latin äter fortfarande med god aptit! Han kanske inte blir så stimmig det här nyåret. Det hade varit så skönt om han kunde hålla sig lugn och behålla hullet. Får just nu i honom hela 10 kg hösilage per dag och det är rekord i slutet på december. Helst skulle han mer men nu när snön är borta har vintergräset kommit fram igen, å han väljer det före höet   


Undra vad vi ska hitta på i morgon?




 
 
tessan

tessan

27 december 2009 23:28

Hej! Vi har ett sånt täcke till en av hästarna hemma och jag köpte det förra året och har använt det jätte mycket.. Fortfarande lika bra! Dom täckerna sitter så bra, ett av få som passar på Roxette- men även täcket med kronan på skulle passa;)
Hälsa Tiinen att jag kommer och klappa han i morgon, ska till fröken tränare då!

http://roxette

 
ylle

ylle

28 december 2009 06:06

Vilken renlig hästgosse Du har!
Fint täcke, håller det emot allt regn då?
Härligt ridpass ni verkar ha haft, toppen! Jag gläds med Dig!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Kenny

28 december 2009 10:31

Du matar han för mycket! Därför det blir sånnadär stora bruna högar...

 
Aramis

Aramis

28 december 2009 13:18

Åhhh vilken renlig gosse! Aramis box ser mest ut som hela havet stormar :-S Wow vilket snyggt täcke!! Har inte testat mitt Ullared än... Kram kram

http://aramise.bloggagratis.se

 
Emily

Emily

28 december 2009 13:43

Hej! Fin häst du har! Snyggt täcke.
Läste nånstans att du red på ridbanorna i jämjö?
Är själv på väg att köpa häst igen, och sitter och kollar upp såna saker som tex bankostnader eftersom vi inte kommer ha egen bana vid vårt stall, tänkte då på jämjö men hittar ju ingenstans där de står hur mkt det kostar eller vem man ska kontakta el. dyl.
Ngt du kan hjälpa mig med? Tack på förhand.
//Emily

http://emiiily.blogspot.com

 
Jessica

Jessica

28 december 2009 17:37

Härligt med renliga hästar. Har själv alltid haft "grisar" ända tills det blev ston, nu är det alltid prydligt i boxen! (även om jag just för tillfället slipper mocka överhuvudtaget...) Latin kanske har något "kvinnligt" drag där? =)

Kul att ridpasset gick bra. Tror personligen att det är bra att alltid ha en plan med det man gör när man rider!

Fint täcke var det också! =)

Kram kram

http://dromdansaren.blogg.se

 
Ingen bild

Natalja

28 december 2009 22:52

Tessan: Jag frågade Tiinen om du hade varit å klappat honom men han sa ingenting om dig. Han bara babblade om hur fin han var i sitt nya täcke ; )

Ylle: Han har blivit renligare med åren. Som unghäst, när han kom hem från hingstbetet, då vände han ut och in på boxen! Täcket höll tätt!!

Kenny: Va bra Lillebror, då ska han få extra mycket mat nästa vecka när du ska ta hand om mockningen ; )

Aramis: Ha ha! Hela halmen stormar menar du väl ; )
Visst var det tjusigt! Det blir inga fler Ullaredstäcken för vår del. Hoppas ditt håller regnet borta bättre än mitt. I jämförelse med Shires så var det även väldigt litet i storleken. Kram kram

Emily: Hej och tack för din snälla kommentar!
Om du vill rida på banan i Jämjö kan du ta kontakt med någon i Jämjö Hästsällskap (http://www3.idrottonline.se/default.aspx?id=62098)
Där hittar du även medlemsavgift och anläggningsavgift.
Åh va roligt att köpa häst! Får man vara nyfiken å fråga vart ditt stall är?

Jessica: Ja ston brukar vara duktigare på att lägga bajs på hög. Tror även hingstar brukar vara renligare. Å jag kan lova att Latin är mer åt det kvinnliga hållet än hingsthållet, ha ha!
Visst har du rätt i att man ska ha en röd tråd i sin ridning, men ack va lätt det är att tappa den... !
Kommer Bäbis snart?
kram kram

 
Jessica

Jessica

29 december 2009 10:15

Hehe, beräknad idag men när jag frågar om h*n är på väg får jag inget svar... =)

http://dromdansaren.blogg.se

 
Ingen bild

Natalja

29 december 2009 10:36

OM Bäbis kommer idag och är en hon...
Då måste hon ju nästan heta som dagens namnsdag ; )

Många kramar!

 
annie

annie

29 december 2009 14:07

Vill berätta att jag har ett sådant häst täcke och tycker att det har varit bra. Har blivit tvättat flera gånger och det funkar fortfarande. Passformen har passat bra till min tjej. Snyggt med om jag får säga! Passar på att önska gott nytt år!

http://metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?articl

 
Ingen bild

Natalja

1 januari 2010 22:16

Annie: Gott Nytt År!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards