Direktlänk till inlägg 31 januari 2010

KöldRekord

Av Natalja - 31 januari 2010 22:52

Varför tar helgerna slut alldeles för fort?


I lördags åkte jag till stallet vid två-halv tre. Det var rätt kallt och blåste en hel del. Fick en idé att jag skulle rida på gramanen. Ett sista försök innan tävlingen att få lite form på mitt djur. Inte för att jag har svårt att rida honom i form men ute i kylan kan det vara svårt att få honom att fokusera på mig och verkligen jobba. Sagt och gjort, vi red ut och han tog inte många skrittsteg denna runda. Nä han taktade fram!!! Något han normalt sett aldrig gör.

Jag hade mycket hjälp av gramanen och han var superfin. Lätta luftiga steg, pigg men inte ånglok. Lite skutt åt sidan blev det och en och annan tvärnit!

Kylan gör verkligen hästarna tokiga   


Red inte så länge, dels på grund av blåsten och för att jag hade aningens ont om tid. Körde hem vid 16, skulle vara i stan vid 17 (det tidsschemat sprack aningens) Inflyttningsfest hos en kollega och innan dess skulle vi käka lite Thaimat.


Det blev en sen kväll även om jag åkte hem först. När jag parkerade Silver hemma vid 23:27 var det bara -14 grader.


Jag ställde alla klockor som fanns i huset och somnade sött.

Vaknade med ett ryck kl 06:10! Upp och hoppa (eller upp och dressyra kanske passar bättre) Kikade på termometern när jag riggade kaffekokarn... den visade -18 grader!!

Näee... tänkte jag! Det är bara knäppgökar som åker till stallet och dessutom släpar iväg hästakraken i detta väder!!

Visste inte ens om jag kunde få loss släpet som stod bakom en snödriva.

Bildade lite snabbt klubben VVV (våga vägra vitt) Tog inte på mig vita ridbyxor, tog inte med kavajen utan hoppade i termobrallorna och fleecetröja. På med jacka och mössa sen gav jag mig ut i kylan.

Kom till stallet... där var det - 19.5 grader


Fodrade och släpte ut hästarna. Mockade och packade hö. SEN skottade jag fram släpet och efter ett par försök fick jag loss det och kunde andas ut.

Lastade bilen med sadel, träns, stövlar och hjälm.

Inget vara putsat och det vita schabraket fick ligga kvar i garderoben.

Hämtade Lille Tiin och lastade honom. Han fick inga flätor i manen... ja jag hoppade till o med över borstningen (borstade honom såååå noga i lördags kväll så han blänkte under täcket)


Körde mot stan och var glad att vi inte behövde plöja igenom någon snödriva eller fastna i någon backe.


Väl på plats anmälde jag mig och började med att stryka mig från LAn.

Inte för att jag inte ville rida den eller för att det var för kallt utan för att jag skulle infinna mig på min arbetsplats kl 14:00 för årets Kick Off.

Insåg när jag såg startlistan att jag aldrig skulle hinna klart tills dess.


Jag fick sällskap av E-K som hjälpte mig att klä Latin och även fota/filma oss.

Red fram i jacka och termobrallor. Det var så varmt och gott!!!


  


Sen blev det vår tur och jag fick hoppa ur termisarna.  


Vi startade först och Latin kändes lika fin inne på banan som han hade känts på framridningen. Hela programmet flöt på bra och vi hade inga dundertabbar.

Lite sträng tycker jag nog domaren var. Jag tyckte själv att det var bra galoppökningar vi fick till men det höll inte Åsa med om. Hon satte en 5a och kommentaren: på bogarna, för lite längn.

Vi fick en blandad komplott av sexor och sjuor plus en femma = 63, 67 % och det gav oss en 3:e placering. Eftersom vi startade först låg vi etta ett tag, sen kom Malin med Nelson och knep 1 platsen (å det förstår jag. Han gick KANONbra idag!!!) Sen smög sig Johanna och Pluto förbi oss också med en ynka procent.

Jag fick smita innan klassen var slut för att hinna till jobbet i tid så jag missade prisutdelningen. Det gjorde inte så mycket, jag fick min rosett och jag är verkligen nöjd med Latins insats idag. Han var framåt och possitiv. Lite låååång och inte så aktiv bak. Jag tyckte takten var helt ok men jag fick en liten anmärkning på det i alla fall.

Jag fick en 7 på lösgjordheten med kommentaren: ganska mjuk i sidorna   


Däremot på ryttarens sits stod det 6 Huvudet något framskjutet!!  Hum, det får vi nog ta och kolla upp, vill ju inte se ut som en asgam när jag rider   


Jag hann hem och jag hann till stan i tid men det var stressigt!!


Återkommer med resultatlistan när den kommit upp på hemsidan.


(kolla in vår mellantrav    den är nästan obefintlig, men skritten är härligt avslappnad)



Lite galopp, trav och en farlig snöfläck vid dörren.


 
 
ylle

ylle

1 februari 2010 07:07

Ja inget får ju stoppa en VIKING, och en viking är just vad Du är, Natalja!!! Strongt gjort verkligen, bara att ta sig iväg!
Så avspänt Latin går där i programmet, jag tycker att det ser kanonbra ut!!! GRATTIS till det och till rosetten!!!! Vad härligt!!!!!!!!!!!!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Ryttarliv

Ryttarliv

1 februari 2010 10:35

GRATTIS kära ni!!!! (Latin och du :o) Så hiiimla kul! Och så braaaaaaa han går! Har aldrig sett honom gå i så fin form! Ser verkligen harmoniskt ut! Kramar

http://www.ryttarliv.se

 
Ingen bild

E-K

1 februari 2010 23:23

Världens bästa Latiiiiin!! :D Grattis grattis, min mobil har dött. :(
Jag tror han gillar svart och kyla bättre än vitt och varmt ;)


LIte imponerad över vilken stilla hand jag har med :D haha

 
Ingen bild

Natalja

1 februari 2010 23:40

Ylle: Ha ha, är det viking jag är!!!
Tack så mycket!! Jag håller med om att han ser väldigt bekväm ut med sig själv. Å med tanke på temperaturen trodde jag han skulle vara stelbent och seg!

Aramis: TAAAAACKKK! Ja, visst är han fin fin på filmen. Vi har fortfarande en hel del kvar att jobba på men oj vilket kliv vi har tagit åt det hållet!! kram kram

E-K: Åh, det ska jag hälsa honom!! Han var verkligen dunderduktig som bara ställde upp på detta trots att det var kallare än i sibirien!!!
Stackars din mobil... tror du den vaknar till liv i vår ; )

Jag är grymt impad av filmerna!! Med tanke på att det är en liten liten digitalkamera så blir det jättebra!!! Tusen Tack!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards