Direktlänk till inlägg 25 maj 2010

Hoppekipage utan hopp

Av Natalja - 25 maj 2010 22:51

Det kunde inte bli mer passande än att jag själv skulle släppa ut hästarna i morse. Då fick jag se med egna ögon att min ojämna lilla Bruna var ÄNNU mer ojämn idag.

Jag är helt övertygad om att det sitter i vänster bog och nu gäller det att hitta lösningen innan helgen.

Kan ju inte åka till Öland med en häst som har ett ben kortare än de andra   


Han fick täcke på sig, värme är aldrig fel, sen släppte jag ut honom i hagen.

För två år sen hade han en mega-låsning i bogen men då var han 10 gånger värre än nu. Då löste jag det med laser och akupunktur, med hjälp av Fysioterapeuten Malin Persson. 

Jag känner ingen symtomen lättare nu och kan ofta ta tag i problemet innan det går för långt. Jag hoppas jag får ordning på bogen innan söndag.

Vad händer då? Jo då är det FINAL i div I   

Tänk redan... det var ju inte länge sen vi körde till Udden och debuterade.


Funderingarna kring den stela bogen fortsatte efter jobbet.

Min teori angående gjorden får hänga kvar en stund, måste i alla fall testa om det blir någon skillnad. Hade lovat att rida ut med Malin o Bella idag, annars hade jag nog knådat honom istället för att rida.

Gårdagens tömkörning gjorde inte bogen bättre men den fick igång bakben och rygg  i alla fall.


Valde hoppsadeln och la den ganska långt bak för att sadelgjorden inte skulle vara i vägen. För att få lite hjälp med formen fick han ha fusksnöret (gramanen) också. Ja, man kunde nästan tro att vi var tillbaka i gamla tider när jag var en tuff hoppryttare   


  


Fast några hinder tog vi oss inte över och inte var det meningen heller.

Bilden är från hösten 2008.


Vi tog vägen mot Medelhavet, där har vi mjuka fina vägar med bra terräng, Det går upp o ner, hit och dit. Dessutom är det så mycket skog så vi slapp blåsten också.


Latin kändes stel till en början. Jag red honom lång och låg och stod i en lätt sits. Var noga med att han skulle vara aktiv bak och att han inte skulle rusa iväg.

Han fann sig snabbt i sin form och för varje steg blev han mjukare.

På stigen fick han lyfta fötterna och bogarna fick jobba utan att överanstränga sig.

Vi travade ganska länge innan vi bytte till galoppen. Innan har vi galopperat tidigare men Latin hängde på i Bellas travtakt och gick så pass bra att jag inte ville växla till galopp. Vi tog en skrittpaus innan galoppen men när vi väl vände hemåt, ja då blev det fullt ös!! Nä, inte riktigt men galopp blev det och Latin hade lossnat helt. Han gick kanon och idag fick vi enormt stor hjälp av gramanen.


Tillbaka samma väg genom skogen och trav på stigen. Nu var han ännu lättare på hoven och kunde parrera alla stenar.

Sista sträckan innan vi saktade av, fick båda hästarna länga lite på benen. Bella är mycket duktigare på det men jag tror nog att Latin försöker hänga på så gott han kan.


Skrittade sen av hästarna sista biten och nu var det en helt annan häst jag satt på. Mjuk och helt jämn... MEN vi får se i morgon hur han tar sig ur boxen.

Det är då jag får kvittot på om jag gjorde rätt.... eller fel.

Oavsett hur resultatet blir så ska han få massage i morgon följt av en skrittrunda.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards