Direktlänk till inlägg 26 maj 2010

Massage, dubbelt upp!

Av Natalja - 26 maj 2010 22:41

Först fick jag massage. Har haft en stel nacke och axlar ett par dagar, det är nu ett minne blott. När jag var klar så tog hon fram tejpen! Oj, tänkte jag. Nu blir jag fasttejpad    Naturligtvis var det inte så utan hon tejpade fast mina axlar i "rätt läge" för att jag och mina muskler skulle få känna på hur det känns. Jag har en förmåga att dra fram axlarna och det är inte bra för hållningen.

Frågan är  bara hur jag ska få bort tejpen från min håriga rygg.....   


Det kändes riktigt bra efter massagen och tejpen satt där den satt.  Jag hade ju lovat Latin massage idag så efter en kort stund på gräsplätten fick han komma in och ställa sig i stallgången. Jag la BoT värmaren på rumpa och rygg medans jag började med nacke och hals. Oj oj oj, här var det stelt och ömt...   
Å så var resten av kroppen också. Det måste vara toklänge sen jag masserade honom   Musklerna känner väl igen massagen och låter mig komma ner i muskelmassan. Latin vet också vad det handlar om, han visar tydligt vart det är skänt och vart det inte är fullt lika behagligt. Fick ta lite extra över ryggen för där var det spännt, ja som en fiolsträng!

Rumpan var väl den som var finast, men istället var rätt mör där...


Efter en snabb sanering av den dammigaste hästen i stallet... hämtade jag hjälm, träns och spö. Nä, jag hämtade ingen sadel. Idag ville jag känna hur han rör sig utan en sadel emellan oss. Jag vill också se om min teori med sadelgjorden håller.


Jag kravlade upp som en baktung flodhäst och vi började ridpasset med en skrittrunda i skogen med Malin och Bella. Ajaj, va Latin har tappat muskelmassa över ryggen!! Han var inte alls bekväm att sitta på   Eller han har nog egentligen inte tappat så mycket, men de är små och spända och på så sätt obefintliga.


  


"In Action"


  


Mobilkameror har lite svårt att hantera rörelse   


När vi var tillbaka vid stallet gick vi upp på ridbanan. Jag hade inte tänkt att rida så länge, bara känna lite på honom. Men från steg ett på banan kändes han superfin och i behov av en genomkörare.


Upptäckte ganska snabbt att jag har varit slarvig sista tiden... När man slarvar blir man slapp. Min rumpa är ju redan i storlek med Atlanten, det sista den behöver nu är att bli slapp och dallrig   

Ja, det är sant!! Det skumpade både här och där... det får jag tag i omgående!!!


Red i ett undertempo till en början för att vi båda skulle hinna med. Han fick också gå rak i hela kroppen. Jag ställde inte ens honom i hörnen. Han var mjuk och fin i munnen och lyssnade väldigt fint på skänklarna.


Jag travade och gjorde skänkelvikningar, jag skrittade och travade igen, fattade galopp och jobbade på både volter och längst fyrkantspåret. Han gick kalas!! Kanske något under tempo men jag ville inte kasa av igen.

Förresten... I går var det ett år sen jag blev av med gipset. Då har jag alltså ridit ett helt år redan!! Tänk så mycker bättre det går nu när jag har två fungerande ben. Om någon är sugen på att se fetefoten ( men det är ingen vacker syn) så ta en återblick i inlägget jag skrev för ett år sen.

I jämförelse med den svullna klumpen så är ju foten riktigt vacker nu   


Latin jobbade på bra hela ridpasset och jag kunde faktiskt inte känna någon ojämnhet idag. Visst var han stel till en början och att motställa honom på volten var väldigt motigt och knöligt. Så helt loss är han inte... men en bit på väg!


För övrigt så gick han ut ganska bra i morse. Det låter hemskt att säga att han stapplar ut, men det är ju så han är emellanåt. Idag var det två korta steg med vänster fram, sen gick han ut som en vanlig häst. När han var som värst i bogen för två år sen mjuknade han inte förren runt lunch   


Vi jobbar vidare!


Dessa Förgätmigej blommar för full i vår trädgård nu.

Visst är dom underbart söta   


   
 
Therre

Therre

27 maj 2010 13:26

Är inget blomster-fan, men de där var tamigtusan riktigt fina!
Tur Latin har som har en så noggrann matte som knådar och knådar. Önskar jag med kunde sådant, tror det är väldigt effektivt både för hästen muskelavslappning och samspelet mellan ryttare och häst :)
Hoppas ojämnheterna försvinner bort föralltid nu!
Kram

http://therre.bloggagratis.se

 
Aramis - En dressyrblogg

Aramis - En dressyrblogg

27 maj 2010 21:24

Åhhh vilka söta förgätmigej! Är precis som Therre inte heller något blomsterfan - men dessa kan man bara tycka om!

Hääärligt för er att få dubbelmassage :o) Nyttigt och klokt att se om även sig själv, ryttaren. Typiskt för oss ryttare är annars att allt görs för hästen och så glömmer vi oss själva; vi som är piloter :o)

Kram kram

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

31 maj 2010 20:18

Therre & Aramis: Jag gillar blommor som inte kräver en massa skötsel men är fina att titta på. Dessa är perfekta! De växer där de växer och blommar länge med söta små blommor : )

Massage är toppen både för häst och ryttare!
kram kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Hagaplan