Alla inlägg under maj 2010

Av Natalja - 2 maj 2010 22:48

Jag lovar att aldrig mer gnälla på en funktionär.

Jag lovar att aldrig mer klaga på långsamma domare.

Jag lovar att aldrig mer på en dålig speaker.

Jag lovar att aldrig mer dissa en parkeringsvakt.

Jag lovar att aldrig mer vara tävlingsledare!   


Visst att det va lite struligt att skapa tävlingen från första början med att det skulle fortsätta krångla resten av tävlingen var väl ändå ganska onödigt.

Det är nästan enklare att räkna upp det som blev RÄTT!


Jo, vi lade upp startlistorna med fasta starttider i lördagskväll, upptäckte på söndags morgon att vi missat att ta med sista ryttarens ritt när vi beräknat tiden mellan klasserna. Det innebar att prisutdelningen bara fick ta 2,5 minut ca.

Ja ja, det rättar vi väl till lite snabbt.


Ponnyekipagen börjar rulla in och vi delar ut startlistor och hälsar folk välkomna. En uppmärksam Ponny-pappa upptäckte att tiderna verkar vara konstiga. Ja men visst... det har blivit en timma fel mellan två klasser. Ååååh. Bara till att göra nya startlistor och springa runt med för att ingen ska missa sin start. Då hittar jag flaggorna som skulle hängas upp men eftersom Diana fick hoppa in som parkeringsvakt så glömde hon nog det. Samtidigt upptäcker speakern att det inte går att få något ljud, varken mikrofon eller CD spelare.... De har tydligen grävt av en kabel under arbetet med paddocken   

Vi pratar med domaren och hon säger att det är OK att köra utan ljud, bara alla är noggranna och håller sina starttider... lättare sagt än gjort eftersom de redan blivit fel TVÅ gånger.


Äntligen kommer vi igång... utan musik och utan någon som presenterat ekipagen.. och ja, jag glömde nämna att första starten inte ens dök upp.

Vi får in de första protokollen till sekretariatet och börjar summera. Får höra av "löparen" att det är fel protokoll!! Vi har fått ut den gamla från 2003.

Ingen fara, det var bara en liten ändring som inte påverkade slutsumman.


Vidare till nästa klass... Tro det eller ej men även i denna klass är det FEL protokoll och den här gången funkar det inte att använda de gamla.

Jag får gå bort till domaren för att höra hur vi löser detta. Svaret blev att jag skulle skriva över det som är samma och sen får hon efter klassens slut komma till sekretariatet och justera resten på de två första som blev fel.


Det löser sig och alla är snälla och förstående. (hoppas vi!!) 

Dock innebär detta av vi blir försenade och kan inte hålla starttiderna. Inte nog med det. Strulet fortsätter och vi kan inte skriva in några resultat i datorn.

Det kommer inte ut några resultat på dataskärmen ute eller i ridhuset.

Vi får i alla fall fatt i en CD-spelare som ger lite musik.... tills CD hakar upp sig   


-"Vi hade i alla fall tur med vädret" säger Malin när vi sitter i sekretariatet och sliter vårt hår! Ja, då försvinner väl solen och den kyliga havsvinden gör sig påmind.

Jag hoppas verkligen inte vi har skrämt iväg var enda ponnyryttare för tid och evighet. Kanske har vi lärt oss tills nästa gång att dubbelkolla ALLT minst 5 gånger innan tävlingen startar eller så gör vi helt enkelt inga fler tävlingar   


Nästa gång jag är iväg och tävlar ska jag säga till alla funktionärer att dom gör ett kanonjobb som ställer upp för sin klubb och anordnar tävlingar.

Det är minsann ingen lätt uppgift, det vill jag lova!


Eftersom tävlingen drog ut på tiden så fick jag lov att smita för att hinna till körträningen. Jag hade inte vagnen med mig utan fick låna Orvars igen.

Jag och Lisa skulle träna på programmet medans Orvar skulle köra tvåspann med sin gamlemärr och lilla Tilda. Tilda blev visst skrämd förra gången och skulle få lite hjälp på traven av Orvars gamling.


Men det var istället Tilda som jagade upp gamlingen och de for iväg som en kanonkula! Ja, det såg inte alls bra ut men Orvar fick ordning på dom och vände hemåt igen. Tilda får gå bakåt ett par steg och börja med lina och tömkörning igen. Så kan det gå även med lugna snälla hästar.


Latin och Lisas fläckiga uppförde sig väl i ridhuset och vi avslutade med att köra ut ur ridhuset och ner på utebanan. Lisas har aldrig varit ute med vagn så hon gick efter oss. Det var dock inget som bekymrade henne, inte ens när hästen i hagen bredvid kom i full galopp mot oss.


För att lugna alla stimmiga nerver, avslutade vi, jag och Roger + 2 doggs, kvällen med en lång promenad. Undra om jag kommer att drömma om startlistor och dressyrprotokoll i natt?


Bjuder på en underbar bild på Orvar och hans godkände hingst Isidor.

Bilden hittade jag på Blekinge Körsällskap och den är tagen förra lördagen på "Ko släppet" i Bräkne-Hoby.


  

Av Natalja - 1 maj 2010 22:34

Latin fortsätter att vara stelopererad i bogen och kort i steget   

Tänkte att jag måste ta en ordentlig titt på hur han egentligen rör sig, så istället för att rida honom i fredags så tömkörde jag.


Stackars Liten, han trodde ju naturligtvis att vi skulle köra när jag hämtade däckeln. Men men, vi gick upp på banan utan vagn trots slokande öron.

Såg direkt att han är dunder stel i hela bogen och värst i vänster varv.

Istället för att ens försöka få honom att länga steget så kortade jag upp tömmarna istället (naturligtvis EFTER en lång uppvärmning) och började jobba honom i skritt på kort töm i ett undertempo.

Höll honom så rak som möjligt och var hela tiden noga med att rumpan hölls aktiv.


Började sen lägga in korta korta bitar med trav. Bara ett par steg då och då.

Bytte varv hela tiden och la volter. Detta gjorde susen på den stele och när jag började känna mig trött så var han fin fin.

Jag kunde lätta i handen och han travade på så fint framåt utan att gå som en B-ponny   


En effektiv träning för båda två minsann!


Latin efteråt


    


bakifrån


  


Ja förresten... har ni sett rumpegumpen med tillhörande lår? Vilken biff!


  


(ps. trots att det är sen lördagskväll så är det inte det femte "benet" som syns på bilden utan en styck högerhov med tillhörande ben och benskydd, ville bara förtydliga det för att undvika missuppfattningar, hi hi)


Jag fortsatte arbetet från marken eller ska jag säga en bit bakom kanske?!


Smart som jag är, trots att jag börjar bli blond igen, så tog jag hem släp och den gamle vagnen i fredags. Så efter frukost var det bara att gå ut och sätta ihop den nya vagnen   


Först såg den ut så här.


  


Å så monterar man fast gallret fram


     


Sen fällde vi upp skakelfästerna.


  


Roger monterar fast vantskruven.


Efter det är det dags för stagen till sitsen


    


Ovanpå kommer sen själva sitsen.

  

Sen var det bara skaklarna kvar!

  

FÄRDIG!!!

Vi rullade ut den i solen och jämförde med den gamla...

Vilken skillnad!!!

  

In med den i släpet och vidare iväg till stallet.
Latin stod nyfiken i hagen och undrade vad vi skulle hitta på. På vägen in fick han lukta på sin nya vagn och jag tror nog han gillade den från första stund.

På med sele och huvudlag.
Placerade Latin på ett lämpligt ställe och började spänna för honom.

       

Det är mycket att hålla reda på och jag upptäckte snabbt att skaklarna var ca 15 cm för långa. Bakselen blev lite lös men det fanns inga fler hål. Det fick vara lite löst denna gången, tänkte ju inte köra i några branta backar precis.

Allt är på plats, bara att ge sig iväg!

  

Åh vilken känsla!!! När man jämförde vagnarna såg ju denna nya så liten ut men så var det inte alls! Jag såg precis så mycket som jag behöver framför mig och Latin gick som en kung mellan skaklarna. Eftersom dom var lite långa gick det inte att göra för snäva svängar.

Lite bilder från premiärturen     

  
  

  

  

  

Är han inte fin fin och visst syns det att han trivs!!?

  

Alldeles vit om läpparna är han!
Han jobbade på bra och hade inga B-ponny tendenser   

    

Hoppas han sover gott i natt. I morgon är det körträning igen! 

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Skapa flashcards