Direktlänk till inlägg 27 juni 2010

Jag har slutat rída!

Av Natalja - 27 juni 2010 22:01

Ja, det är sant! Jag har inte suttit på Latin eller någon annan häst heller för den delen på heeeeeela helgen. Förhoppningsvis är det bara en tillfälligt ridavbrott....


När jag såg hur knackig Latin var i torsdags bestämde jag mig för att låta honom vara ett tag. Jag vågar inte chansa på att han inte har ont och bli "bättre" av att röra på sig. Låter honom vila en vecka för att se om det blir bättre/sämre.


Ser jag tillbaka på hur han var förra året så var det den här perioden i början på sommaren som var värst.

Förra året var han sååå stel i bogarna och frambenen. 

För två år sen fick hovslagaren till o med slå på sulor för han var så öm i hovarna plus att han fick laser i bogarna.


Ibland hade det varit enklare om han haft kotledsinflamation eller liknande så det "bara" hade varit att åka till HästDoktorn och behandla och vips så är han frisk igen. Det funkar inte riktigt på denna galopperande djungelfeber.

De tre gånger Latin har varit halt på riktgt och de har röntgat honom framifrån och bak... har det bara varit Erlichian som har stökat.

Det har alla tre gånger slutat med en 10 dagars behandling och så har han blivit SÄMRE efteråt, för att sen långsamt ta sig tillbaka till ett relativt normalt rörelsemönster. Behandlingen är inte nyttig för hästens tarmflora och det är hästar som har inte har klarat av behandlingen. Nu är det några år sen jag pratade med försäkringsbolaget och förr var det så att de endast bekostade 4 behandlingar, i så fall har Latin bara en kvar (om man inte har möjlighet att hosta upp de pengarna själv)


Jag vet även många hästar som har blivit utdömda och avlivade efter ett par behandlingar.

Den tanken är oundviklig och när hästar i ens närhet blir dåliga blir jag påmind om att jag har en häst som inte är 100 i sin kropp. Hur ska man veta om de lider eller inte? Skulle min lata häst gå så bra som han gjorde förra fredagen om han hade ont i alla sina ben? Skulle han må bättre av att bli pensionär eller få vandra vidare? Eller ska jag fortsätta att ta dagen som den kommer? Försöka lyssna på honom så gott det går och följa min magkänsla?

Ska jag lyssna på andra? De senaste åren har han ju faktiskt rört sig BETYDLIGT bättre. Folk på ridklubben kan säga "Nu ser han inte ens halt ut"

Är han bättre eller inbillar jag mig bara? Har folk vant sig att se hans kantiga steg? Det är mycket som snurrar i mitt huvud just nu och det är svårt att hålla humöret på topp.


Planen är att fortsatt vila fram till tisdag, massage på onsdag och en skrittrunda på torsdag. Så får jag fundera vidare efter det....


Idag såg han ok ut när jag tog in honom från hagen.

Igår kom han mot mig i trav i hagen   


För övrigt är han är rund och fin i kroppen nu.

Han är inte svullen i benen och musklaturen är något spänd men inte öm.

DET är i alla fall positivt....


  

 
 
Ingen bild

Kattis o Dacapo

28 juni 2010 08:58

hej,
min dacapo fick erlichia för några år sedan, det tog tre behandlingar och tll slut bet den sista (hoppas jag) men vägen tillbaka från omusklad svag halt häst har varit lång mycket lång. Hör av dig om du vill veta mer! Lycka till!
Kattis

 
Aramis - En dressyrblogg

Aramis - En dressyrblogg

28 juni 2010 13:18

STOR tröstkram till dig från mig, Aramis och Rigoletto! Kramar

http://aramise.bloggagratis.se

 
Fia

Fia

28 juni 2010 17:44

Ja man får försöka se allt positivt... Det var kul att se er en sväng på lövet. Kan ju inte imon, men kommer kanske förbi snart på jobbet. Kram på dig!

http://www.mammafia.com

 
Ingen bild

M

28 juni 2010 21:04

Jag tycker att du ska prova att behandla honom med kraniosakral terapi, en väldigt mjuk behandlingsmetod, och man får ge det tid - Men det ger resultat, min häst var så halt att veterinären dömde ut honom... Skulle jag visa honom för vet. idag skulle dom inte tro att det var samma häst.. Ändå är han inte helt återställd ännu, ty det var mer än 1 grej som spökade i honom visade det sig.. ;) Men det ser hoppfullt ut, vilket det inte gjorde för några månader sedan. Han har genom åren haft mkt problem med kroppen, att han blev halt var nog bara en tidsfråga - trots att jag ridit honom mkt, mkt, sparsamt.

Om KS kan du läsa mera på länken jag bifogar, samt hitta en examinerad terapeut i ditt område. Rekommenderas verkligen, massörer och equiterapetuer gick bet på min med.. ;)
http://www.kshasthund.net/ - Kolla in där och bli inte avskräckt om det låter hokus pokus ;)

 
Ylle

Ylle

30 juni 2010 06:24

Stackars Dig Natalja, jag kan förstå hur bedrövad du är och hur många frågor som rör sig i Ditt huvud... jag tror att en tids vila kan göra Latin gott, det har ju varit en intensiv vår... jag skickar en tröstkram och hoppas att det vänder för er!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards