Direktlänk till inlägg 30 januari 2011

Morgonstund har guld i mun!

Av Natalja - 30 januari 2011 14:14

I morse ringde klockan riktigt tidigt för att vara söndagsmorgon. Det tog en stund innan hela jag var vaken men snart var jag på väg mot stallet.

Härlig känsla att öppna stalldörren och mötas av hästarnas mullrande morgongnägg.


När alla fått sitt kraftfoder, bytte jag täcke och gick ut med höet. Bella och Latin fick bara dela på en påse, resten skulle de få efter ridningen.

Ture var först ut, följt av den lille. Sen tar jag Latin och Bella samtidigt och sist men inte minst de andra två skogshästarna med varsin höpåse.

Latin hade lagt alla sina bajsbollar i en prydlig hög så idag tog det inte många minuter att mocka. Jag fyllde på vatten och hängde upp ett fullt hönät.

Om någon undrar varför han äter i hönät och varför han har en vattenhink trots vattenkopp så beror det på att om han får höet på golvet, gräver han i det och sen kan han inte äta allt för han har stått i det. Detta började redan för 4-5 år sen och nu med facit i hand kan detta faktiskt bero på nacken. Det är bekvämare för honom att äta en bit upp helt enkelt. Vattnet satte jag in till honom en vinter när han åt dåligt. Han lämnade ofta ett eller två kilo hö. Testade att hänga in en hink och på morgonen var den OCH hönätet tomt. Därför har han fått ha en extra vattenhink i boxen sen dess och 9 av 10 gånger är den tom på morgonen.


När allt var klart gick jag ut och hämtade in Latin igen. Han hade fått gå ut i bara termotäcket och misstänkte nog att jag skulle hitta på något när jag kom tillbaka så snabbt. Ställde honom i stallgången och han gödslade genast, trots att han la en hög på vägen in.


Jag borstade honom lite extra noga, klippte av svansen 5 cm och ansade hovskägget något. Sen lindade jag benen och sadlade honom. Bytte mössan mot hjälmen och tränsade honom.

Sen knäppte jag fast longerlinan i bettringarna och gick upp på ridbanan.

Latin är ju ganska morgontrött (och har alltid varit) så han är ingen bra fotomodell. Jo, en fördel är det förstås, han står ju still... BLIXTER-STILL!! ha ha


  


    


      


Rund och go om rumpan


  


  


Jag hade inte behövt longerlinan, jag lovar, han hade inte gått en meter i alla fall   


  


Jag klättrade upp i sadeln och gick ett par varv på ridbanan men underlaget var inte bra. Det var för mycket snö och skaren släppte igenom lite här och där.

Vi lämnade banan och skrittade ut istället.


    


Han vaknade till direkt när han fick komma ut. Med raska kliv tog han sig fram på grusvägen. Där isen smält undan kunde han gå avslappnat och med gung i ryggen men det märks väldigt väl att han trots broddar spänner sig där det är is.

Innan vi vände hemåt passerade vi tre livsfarliga brevlådor. De var uppsatta på en lite vägg med ett litet tak. Oj oj oj, Latin tvärnitade när han fick syn på detta! Jag väntade tills han sänkte huvudet lite och tog en tugga på bettet sen tryckte jag med skänkeln och han gick framåt. Vill gärna vänta tills det där ögonblicket kommer istället för att stressa fram NU! Det vinner ingen på å vi stod nog bara stilla i högst 45 sekunder.


Hemma på stallplan igen


  


Bella gnäggade längtande efter honom.


  


Men han hörde något annat spännande istället...


  


Det visade sig bara vara en man på promenad.. inte spännande alls.

Av med alla prylar sen fick han hoppa i pyamasen och gå ut i hagen igen. Med sig fick han resten av höet som han genast började tugga i sig.


Innan jag körde från stallet slängde jag ett getöga för att kolla så han inte rullat fast igen.

 
 
ylle

ylle

31 januari 2011 15:04

Så fin och glad han ser ut!!!! Kul att se!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Aramis - En dressyrblogg

Aramis - En dressyrblogg

1 februari 2011 13:02

Tycker att sjukskrivna gossen ser otroligt välmående och fin ut :o) KRAM

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

1 februari 2011 22:36

Ylle: Ja visst ser han helt ok ut! Inte för tjock och absolut inte mager, he he.

Aramis: Jaaa! Å framför allt så ser han nöjd ut och det är det viktigaste : ) kram kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards