Direktlänk till inlägg 18 april 2011

Något att se fram emot

Av Natalja - 18 april 2011 21:53

Skulle ha berättat om söndagens ritt redan i går.... men jag somnade när jag väl var hemma!!! Inte på golvet direkt innanför dörren precis men jag hann in och byta kläder, sen satte jag mig två sekunder framför tv...  å vips sov jag!

Hur kommer det sig då att jag är så trött? Att jag dessutom blir flåsig så fort jag rör mig, att byxorna knappt går att knäppa längre, har det något samband?

Ja, det har ju det... Å inte kommer det bli bättre med tiden heller, snarare sämre. Ju mer vi närmar oss hösten, ju rundare kommer jag att bli! Då kanske ni kan gissar vad som är på gång   Precis!! Jag är på tjocken   å ska "föla" någon gång i oktober (om inte bäbis tänker göra som jag och stanna kvar ett par veckor till, för då hinner det till och med bli november)

Så det blir ingen tävlingssäsong för mig i år men naturligtvis kommer jag rida Latinen så länge jag kan och kommer upp!! ha ha!


Ja hur är det med den kraken då? Han var ju inte mycket till att hänga i en gran igår. Jo, jag tog mig en funderare och tänkte testa den "brutala" metoden.

Lindade frambenen från hovarna och upp till knäet.

(som jag gjorde i somras)


 

Sen sadlade jag honom och hoppade därefter ner i stövlarna. Till min hjälp tog jag sporrar, ett dressyrspö och pelhamstången.

När allt var på plats, gav vi oss iväg. Med oss hade vi Bella och Malin.

Vi skrittade mot Färskesjön och skrittade på i en rask takt.

Latin kändes genast mycket bättre och jag får känslan av att han skärper sig när jag har sporrar och skarpare bett. Är det latmasken i honom som gör att han alltid försöker komma undan? Jag har sagt det 1000 tals gånger förut. Latin är inte och har aldrig varit en arbetsvillig häst. Han är en slöis och har varit det sen han var liten. Kan man avmaska så man blir av med latmasken tros??


När vi skrittat en bra bit, ja närmare 20 minuter, kortade jag tyglarna. Eftersom jag har dubbla tyglar på pelhambettet kan jag välja hur mycket hävstång jag vill ha. Till en början brukar jag nästan inte ta alls i den nedre tygeln och likadant gjorde jag idag. Å jag behövde inte ta i den heller för den där raka, oböjliga halsen som han hade i fredags var borta. Nu hade jag framför mig en välvd och rundad nacke.

Kom fram i trav och Latin gick klockrent. Visst fick jag göra någon halvhalt och påminna lite om att bakbenen ska vara med, men annars skötte han sig själv.


Travade en bit sen fick det bli skritt i skogen där underlaget är lite knöligare.

Vi hann med en liten trav och ett par språng i galopp innan vi kom ut på asfalten.

MrTiin kändes kanon och han var dö-lätt att rida helt plötsligt. Jag behövde inte använda mina hjälpmedel speciellt mycket, jo det var en gång när jag skulle sakta av från trav för att vi kom till en geggig pöl. Då bara hävde han sig framåt istället för att lyssna och stanna. Då fick han lite bannor av skänklarna och han svarade med att göra en tvärnit! Alltid ska det överdrivas åt andra hållet istället.


När vi kommit igenom den sista skogssträckan, började han kännas lite trött och började ligga på väldigt mycket i handen. Jag fick jobba med halvhalter och till sist var han bärig igen. Skrittade av sista biten och båda hästarna var lite smålockiga och svett i pälsen.

Det hälpte att vara lite "brutal" men det är ju inte så jag vill rida honom. Jag tycker ju att han ska ta sitt förnuft till fånga, tänka att nu ska jag inte lägga 98 % av min vikt på bogarna och frambenen utan komma in med rumpan och höja ryggen.... men så fungarar det väl inte.

Då, som en skänk från ovan hittade jag denna BLOCKETANNONS

Kan Equibalance vara någonting för oss? Jag har i alla fall anmält oss så får vi se. På fredag ska vi dit och vi har mycket att putsa och göra rent innan vi vågar visa oss bland folk.

Släpet måste genomgå ett däckbyte dessutom.

Hoppas min kära Roger har tid att hjälpa mig nu när badrummet nästan är klart!   



 
 
Tessan

Tessan

19 april 2011 05:52

GRATTIS KÄRA DU!!! sitter här klockan 6 på morgonen och läser att du ska ha bebis... tårarana kom!
Grattis vännen!!!
Blir Latin gudfar?

http://roxette.bloggagratis.se

 
Christina & co

Christina & co

19 april 2011 06:31

Åååååh UNDERBART!
STORT grattis till dej och Roger samt alla andra 4-fota i familjen för tillökningen!
KRAM från hela Fjärdsjömåla!

http://wouter.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ulla

19 april 2011 09:33

GRATTIS till bäbben:-)!

 
Ingen bild

E-K

19 april 2011 09:49

JÄTTE GRATTIS!!! Latin kommer å njuta som pensionär och bebis vakt hela vintern sen :D

 
Aramis - En dressyrblogg

Aramis - En dressyrblogg

19 april 2011 11:37

Som jag skrev STOOOOOOOOOOORT GRATTIS min vän! Underbart! Många kramar och all lycka

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Izza

19 april 2011 13:17

Graturlerar till nya "fölet"!! =)

 
ylle

ylle

19 april 2011 19:07

Å GRATTIS!!!!!!!!!! Jätteroligt, då förstår jag din trötthet den senaste tiden... Jag tror också att Latin kommer att gilla att vara bebisvakt.. och vilken bra annonsgrej att vara med på, låter ju toppen! Rapportera!!!!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Therre

Therre

19 april 2011 20:55

Vilken härlig kvällsöveraskning som gjorde mig så galet glad, STOOOOOOOORT GRATTIS!!!
Många kramar :)

http://therre.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Malin

20 april 2011 20:54

Grattis :) åh vad härligt, både mamma & jag hälsar så gott till både dej och bäbis-magen :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards