Alla inlägg under april 2011

Av Natalja - 3 april 2011 21:29

Fy mig att inte uppdatera på sååå många dagar!

Jag kör en liten kort sammanfattning av veckan:


Onsdag: Eftersom Tiin fått röra på sina bruna både i måndags och tisdags, var det vilodag och jag passade på att köra ut till Torhamn och hälsa på kära Veronica. Vi har inte träffats på 100 år så det var verkligen på tiden. Även vår kära vän Maria kom ut och henne är det också decenier sen jag såg!!

Vi pratade och åt världens godaste äppelpaj tills det nästan var natt, sen begav jag mig hemåt med löftet att det inte ska dröja lika länge tills nästa gång.


Torsdag: Hum, egentligen skulle detta vara en riddag, men ibland får man rucka på planeringen när det dyker upp annat. Min MaryKay-tjej (smink) har precis börjat jobba efter sin mammaledighet och ville visa mig och Camilla (Rogers bror Bos sambo) årets nyheter och även lite REA. Så jag skyndade till stallet och gjorde iordning till Latinen och sen smet jag vidare för att testa smink. Det blev äppelpaj även denna kväll!!! Och lite tommare plånbok. NÅGONGÅNG får jag väl börja sminka mig igen   


Fredag: Nu då? Blev det någon ridning?? Ja då!! Det blev det. Vi tog en tur mot Åby, jag och Latin. Vi fick även sällskap av Malin och Bella. Latin gick kanon och kändes jättefin. Vi tog till och med en liten galopp och Latin gungade på så fint. Bella gjorde lite större och luftigare språng. Hon tyckte även att det gick för sakta, ha ha! Ingen risk att Latin tycker det...

När vi var tillbaka i stallet och det var dags för "efter-ritten-rykten" fick jag stå i ett moln av päls. Otroligt va han fäller!!! Jag hade långa och korta bruna hår ÖVERALLT!!


Lördag: Våren hänger i luften och jag tog en liten lugnare och kortare runda med Latin. Det var dessutom väldigt dimmigt. Ja man såg inte många meter framför sig.


 

Latin var på helspänn men inte alls lika pigg som när han får gå med flickvännen.

När jag ska trava så vill jag ha lite form på honom, annars blir det bara en massa tygnd på de där sköra frambenen och då är det bättre att låta bli.

Just denna dag ville Latin inte alls gå i någon form, nä han ville hellre leka Linus på Linjen och bli jättelång! Jag gjorde vad jag kunde för att rida ihop honom men fick inget gensvar. Det slutade med en dask i rumpan och oj hoppsan va fin han blev. Trots hans förtidspension så går det inte att pensionärsrida! Nä, jag måste vara stenhård och hålla pli på honom. Han går inte ett steg i form frivilligt. Kan man inte få hästar att förstå att det är för deras skull man vill ha dem i form?? Varför måste de streta och kämpa emot in i det sista?


Sista biten hemåt gick han makalöst bra. Jag skrittade, korta och energiska steg, fattade galopp, galopperade 10-15 språng och saktade av igen. Den galoppen var bättre än på länge och han var inte det minsta framtung eller stark. Efter ett par fattningar fick han stäcka ut lite i trav. Han tog chansen och längde faktiskt sina taxben en aning. Sen skrittade vi hem sista kvarten....


Söndag (idag): Större delen av dagen gick åt till trädgårdsarbete. Vi krattade och klippte buskar och trän, jag rensade dammen och så flyttade vi på en jordhög. Avslutade arbetet med en lång hundrunda och sen var det middag.

Klockan var nästan halv sju när jag stannade vid stallet i TokFet (Rogers bil) Min står i garaget med en trasig drivaxel... alltid är det något som går sönder!

Jag hann till och med mocka innan Malin dök upp och vi gjorde oss klara för en tur.


Latin var så där ovanligt söt idag!


 


 


 


Vi valde att rida mot Färskesjön även om det var där Latin tappade skon sist!! Det hade torkat upp betydligt mer än sist men inne i bokskogen är det för ojämt för Latin att trava. Det märks så väl. På plan grusväg kliver han på men blir det lite ojämt blir det handbroms i, han tar inte för sig och det känns direkt knackigt. Skritt funkar alltid och det fick bli den gångarten genom skogen.

Vi travade mellan tallarna och det gick bra. Skritt genom snåren och sen vidare ut på asfalten. När vi kom mot nästa grusväg tog vi en lite galopp. Latin frustade så glatt och han tyckte verkligen att det var skönt att få galoppera idag.


Skritt igen genom en annan skog och Latin hade lite bråttom. Han hävde sig fram och snubblade på minsta lilla barr! Det känns absolut inte nyttigt så jag tog tag i honom och bad att han skulle lägga lite mer tygnd bakåt. Jo varsågod. svarar han och börjar skutta på bakbenen. Det är inte så alvarligt som det låter men efter ett par steg med oerhört lätta framben fortsätter skritten i en perfekt form. Ingen tygnd i tyglarna och inga snubbliga framben. Att han alltid ska sätta sig på tvären, denna brunbjörn.


Innan vi avslutade rundan, tog vi lite trav till och Bella ville visa upp sin allra finaste ökade trav. Latin var inte sen att hänga med men det satte jag stopp för. Han hade ändå inte haft en chans!! Nä, han får allt ta det lite piano med sina gamla ben.

Skritten hem sen var väldigt lösgjord och där fanns inga spänningar eller krämpor.

Summan av helgen blir att Latin behöver en lååååååååång uppvärming på en mjuk men platt väg. Det går inte att låta honom bestämma formen för då blir det bara pannkaka av allt ihopa!


I morgon blir vila för oss båda, men jag tänker ändå göra en insats mot den lösa vinterpälsen   


Förresten.... kommer ni ihåg hur vi såg ut förra året?

LA:6 i Lyckeby


Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards