Direktlänk till inlägg 9 februari 2009

Snö och tävlingsplanering

Av Natalja - 9 februari 2009 22:46

Ett tag hade jag extrem otur vad det gällde väder. Det kunde vara soligt och fint hela dagen men så fort jag gick och hämtade sadeln så började regna. De senaste veckorna har det mest varit dimman som har ställt till det för oss men idag började det SNÖA!!!

Så länge Malin och Eva red så var det så fint men när jag var på väg ut så var det plötsligt helt vitt!


Ja ja, det lyser ju upp i alla fall och det var inte farligt kallt heller så jag ska inte klaga. Å jag vill ju ha lite snö, fast det behöver ju inte komma exakt den timman på dygnet som jag sitter i en sadel.


Idag tog vi rundan vid Boket. Man rider en grusväg mellan åkrarna och kommer in i en härlig skog med massor av böcker ( heter det så? En bok, flera böcker?? ) En massa lövträd säger vi.

Latin var pigg, han tyckte det var onödigt att skritta. Vi höll oss båda två till dealen och jag behövde bara påminna honom om den en gång. Han ville dock gå i en väldigt öppen form och det gör att han är svår att komma åt.

Det blev bättre med lite öppna längst grusvägen.

Likadant i galoppen, då satte han upp huvudet och när jag försökte minska tempot blev det bara en fyrtaktig galopp utan varken rygg eller bakben.

Många övergångar och lite överdriven böjning fick ordning på det också.


På vägen hem hamnade jag så där helt rätt i sadeln. Benen mina följde sidorna på Latin utan att spänna sig och jag kunde hålla händera låga utan ansträngning. Men så högg de till i foten : ( vet inte vad jag gjorde men ont gjorde det. Den värkte hela vägen hem och har hållt på sen dess. Nu är det lite bättre men jag får röra på den hela tiden för när jag håller foten still pulserar det i den. Jag får snart åka på "hältutredning" ; )


Kollade igenom årets tävlingar i helgen. Det finns en del i blekinge även i år men en del lokala är utbytta till regionala. Får se om jag måste ha regional licens i år då eller inte.

Det beror väl på hur det går också. Ingen idé att betala en massa och köra runt halva södra sverige för att komma sist. Vi har ju en förmåga att ofta hamna i den nedre delen av resultatlistan.


Jag gjorde en sammanställning av förra årets tävlingar också.

Vi har ridit 22 klasser om jag räknar med både programmridningen och klubbtävlingarna. Om jag slår ihop alla procent från LB:1 till LA:4 och delar det med 22 så får jag ett snitt på 60,54 % ( lägsta 53 % och högsta 67,66 % )

Det är jag väldigt nöjd med eftersom vi för några år sen knappt kom över 50 % .


Första tävlingen i Blekinge är den 5 april i Sporren, vill jag tävla innan dess så kan jag åka till Vetlanda eller Hässleholm 20-21 mars men det är ju en bra bit att köra, minst 12-15 mil enkel resa. 




 
 
Aramis

Aramis

9 februari 2009 23:32

Måste bara säga att du skriver så himla underhållande! Alltid lika roligt att läsa din blogg :) Jag känner igen den där sitsen när man bara hamnar "rätt" - än om det är en kort stund så är det underbart! Man kan leva på känslan länge och väl! Aj aj, med foten - hoppas inte något allvarligt. Lycka till med tävlingarna! Vi kanske ses därute någonstans :)

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

10 februari 2009 22:17

Tack så mycket!

Jaaaaaa, det hade ju varit jätteroligt att hamna på samma tävling : )

 
Fia

Fia

12 februari 2009 20:06

Hihi, ska du nu bli blondin igen- lagom till sommaren? =) Det är rätt bra att byta- brunett på vintern och blondin på sommaren! Fast det tog mig ett helt år att bli blond (jag gick från brun till orange till det jag är nu, bedöm själv- ja du såg ju själv förvandlingen varje dag) =)
Kalas ju att kunna variera!

http://fiaeklund.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards