Direktlänk till inlägg 17 mars 2009

Im in lööööööööööv!!

Av Natalja - 17 mars 2009 22:03

Dagen började med en lång bilkö.

Alla som har varit i Karlskrona centrum vet att hela staden ligger på en ö. Den enda vägen in till Trossö är infartsleden. Om det blir stopp på infartsleden... då är det stopp.

Jag kom iväg hemifrån relativt tidigt men vid vattentornet tog det stopp.

Det gick sakta sakta och på 10 minuter hade vi hunnit till Preemmacken, ca 100 meter.

Jag fick ringa in till jobbet och be någon annan ta växeln tills jag kom. Fick då höra att det stod en trasig bil vid fängelset... Kan en enda liten bil orsaka detta!??

Tur att man har fin utsikt medans man sitter där och iaktar alla arga bilförare som har bråttom till jobbet.




En kvart sen blev jag... å jag som jagar flextid!!


På Ridschemat idag står det massage /promenad.

Jag bytte ut det mot vila...  åkte till Mr B och tog honom med mig till stallet istället. Han bor i samma "by" som jag så det var ingen omväg.

Lånade ägarens släp och trots att jag bara träffat honom en gång innan så följde han med mig så snällt.


Han var lugn och fin även framme i Jämjö. Hästarna var inne och Latin hade fått hö så jag sadlade B och klättrade upp. Han tyckte det var lite läskigt med skuggorna men ett fnys sen klev han på utan probelm. 

Skrittade fram  en stund och började så småningom att trava. Han var lugnare än i lördags och hade mycket lättare att koncentrera sig. Gnäggade inte en enda gång!!


Red serpentiner i trav med skritt på medellinjen. Han var mycket lättare att få med sig i svängarna idag och han jobbade på bra i en låg form.

Hade nästan hela tiden ett bra stöd i tyglarna.


Han är så häftig att rida, SÅ MJUK! Jag kan verkligen tänka på min sits och mina hjälper, kan var så lätt i handen och ändå ha full kontroll.

Lät honom skritta ett par varv, för att pusta lite. Sen var det galopp, eller försök till galopp. Han tycker det är jobbigt och skuttar iväg i galopp. Jag försökte fatta galopp utan att han rusade men ändå så han inte gick i fyrtakt. Gjorde några fattningar i varje varv och även om galoppen var väldigt luftig (näst intill bocksprång) så blev fattningarna bättre och bättre.


Skrittade lite igen sen försökte jag rida lite skänkelvikningar.
Det var inte så lätt till en början, först gick han inte alls åt sidan, sen gick det jättefort men sen! Sen gick det kanon bra : )


Märkte att han började bli trött, hade ridit i 25 minuter. Travade av honom och sen skrittade vi i nästan 10 minuter.

Han är helt fantastiskt! Ska faktiskt rida Mr B varje tisdag fram till slutet av maj. Har egentligen inte tid, Latin kräver ju SÅ mycket träning för att må bra och gå bra! men jag kan inte missa en sån här chans. Att få rida en så känslig häst tror jag kommer hjälpa mig otroligt mycket, ska ta med den känslan till Latin!


Mr B stog lugnt i släpet medans jag mockade och pysslade om Latin.

I morgon är det bommar / hoppning som gäller. Det blir roligt : )


Lämnade av Mr B hemma hos sig och han såg faktiskt ganska nöjd ut.

Gav honom och de andra två kvällsmat sen körde jag hemåt.

Har fortfarande ett löjligt smile på läpparna!



Nu ska jag hoppa in i duschen... annars får jag väl sova på golvet, hi hi!

 
 
Ingen bild

Caroline

17 mars 2009 22:52

Vad kul att få rida en frieser! Det är en helt annan sak vad jag förstår. Jag tror också precis som du säger att det bara kan hjälpa dig och Latin.

ps. har hittat en ny dunder-under hästbutik med Alla märken och diverse grejor man kan tänka sig vilja ha.. för det vill jag ju. Till exempel alla Mias lindorna i alla färger och de är inte få hihi.

Natti natti

 
Aramis

Aramis

18 mars 2009 17:29

Ååååå så spännande! Visst är det kuligt att rida andra hästar :) Det är otroligt härligt (men svårt) att rida en så känslig häst. Man märker att minsta lilla viktfördelning ger utslag direkt (vare sig man vill eller ej :)) Kram :)

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

18 mars 2009 22:00

Visst är det nyttigt, synd att man inte hinner med att rida fler hästar.

Caroline vad är det för en hästbutik?? Ligger den i skånelandet? : )

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards