Direktlänk till inlägg 18 mars 2009

Hoppning

Av Natalja - 18 mars 2009 22:10

 Lördag: Träning ridhuset

Söndag: Skogsrunda

Måndag: Intervallträning

Tisdag: Vila

Onsdag: Bommar / Hoppa

Torsdag: Dressyr

Fredag:  Klättra

Lördag: Skogsrunda

Söndag: Programridning LA:4


Vi har tagit oss genom halva träningsschemat och det är snart dax att fundera på om det var en bra lösning eller bara besvärligt.

OM det var bra så är det även hög till att fylla på aktiviteter, annars tar det ju slut på söndag : o


Många hästar ser uteritter som rena semestern. Dom slappnar av och tycker inte det är så viktigt att gå i form osv. Förmodligen är det ryttarna som ser uteritten som en "släppa på kraven" runda.

Jag som inte alltid haft ridbanan runt hörnet har lärt mina hästar att alltid jobba... när jag kräver det. Däremot så fort Latin får på sig hopputrustningen så lägger han av!! Han blir seg, tung och enormt oengagerad. Hoppar gör han men man måste ju även rida fram när man ska jobba. Jag har svårt att jobba honom i hoppsadeln, ja, mina före detta hoppben trivs faktiskt bättre i dressyrsadeln.


Jag var ovanligt sen till stallet idag för hundmaten var slut och hundmatsaffären ligger på vägen till stallet. Som vanligt pratade jag väl bort en 20 minuter *fniss*

Satt upp utanför stallet vid 20:00 och red mot banan i Jämjö.

Jag hade tur, det stod hinder framme som jag bara behövde sänka till vår nivå. Skrittade och travade till banan så jag började galoppera på en gång.


Han var såååååååå seg och rak som en planka. Jag fick KÄMPA för att få igång honom. Galopp-halt-rygga-galopp osv!

Hoppade ett litet sockerbitshinder på en 15 meters volt.

Det fick honom att mjukna i sidorna och han började släppa efter i nacken också.

Innan mjölksyran tog öven benen helt tog vi en skrittpaus. Sen gick vi mot högre höjder och gav oss på 7 ½ an. Ett litet sockerbitshinder sen 7,5 meter och sen en oxer på 80 cm. Latin flöt över hindret och kom helt rätt varje gång. Han har hoppningen i blodet tror jag, för det är så lätt för honom. Tror vi skuttade över oxern ca 10 gånger, sen tyckte jag att han hade skött sig så bra och man ska ju sluta när det går som bäst ; )


Bilder från oktober 2008






Tog samma väg hem och efter en liten samling i skritt gick han kanonnbra hem. Han kom upp med manken och fick mer luft i traven. Nu var han pigg och inte alls stel någonstans.


Vissa hästar blir pigg och smidiga av att vila, Latin blir en tegelsten : )



 
 
Ingen bild

Caroline

18 mars 2009 23:28

Åh tävling på söndag! Så kul. Jag vill också tävla.. ska bara skaffa mig en lastbil först hihi. Ja, han har nog hoppningen i blodet Latinen!

Flädie heter butiken och ligger precis utanför Lund. Ska dit och shoppa loss efter den 25!

Kan du inte ta en tävling här i krokarna någon gång så kan jag åka och titta på er =))
Kram

 
Jessica

Jessica

19 mars 2009 09:27

Å, blev nästan lite sugen på att hoppa! Men bara nästan ; ). Är nog egentligen för feg och dressyrnördig för att hoppa även om det faktiskt blivit några hinder i mina dar... =)

Kram kram

http://dromdansaren.blogg.se

 
Aramis

Aramis

19 mars 2009 09:48

Åååå hoppa - det vill jag med (fast inte Aramis). Tänk om Rigoletto var i kondition, då minsann hade vi flugit över både det ena och den andra :) I en hejdundrande fart dessutom (med idel bockserier efter hindren) *asg*. Med Aramis får jag nöja mig med hopp över bommar på marken *fniss*. Tusan, vi verkar lika - jag har också en förmåga att prata bort både hela och halva dagar :) Jag vill haka på Carolin: kan inte annat än hålla med dig - jag som bor bara någon mil från Flädie Lantmannabutik är mer än kär i denna för oss hästfolk fantastiska affär! Här finns allt i alla dess färger och former!

Lycka till med programridningen nu!

Kraaaam :)

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Caroline

19 mars 2009 12:22

Aramis - kikade in på din blogg och såg att du har dina hästar uppstallade på Grevie hästcenter om jag inte läste helt fel. Då är vi nästan grannar! Själv har jag min pärla inte långt därifrån i ett nybyggt privatstall.
Kram

 
Aramis

Aramis

19 mars 2009 22:13

Nämen jöstanes! Är det sant Caroline :) Då är ju vi grannar ju! Världen är minsann liten :) Vilken häst har du då? Bor du vid Madeleine? I de nya husen? Så kul! Hi hi:) Kram

http://aramise.bloggagratis.se

 
Aramis

Aramis

19 mars 2009 22:19

Hej hopp Natalja :) Har kontaktat B o T, men de är seeeega på att svara :( Hur är det med foten? Hur blir det med din och Latins dressyrskåneresa :) Hi hi :) Vi kan ju orna en liten bloggclinic eller vad tycker du? Kram :)

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

19 mars 2009 23:06

DEN butiken vill jag besöka : )
men jag tycker nog att det är lite långt att köra ända ner till Lund för att tävla!

Du får titta när du kommer hem till sommaren!


____________________________

Jag är också feg, Jessica. Ibland får jag verkligen tvinga mig att försöka men jag blir SÅ glad när jag kommer över OCH överlever att jag glömmer bort att jag var rädd!

___________________________

Foten är svullen fortfarande men den gör inte lika ont, jag kan rida utan problem med min stödlinda.

Blogg Clinic, ja det hade varit super kul!

Kram till er alla tre!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards