Direktlänk till inlägg 6 augusti 2009

Toppen Träning!

Av Natalja - 6 augusti 2009 22:38

Det är så smidigt när man kan träna hemma.

Man spar både tid och energi när man slipper åka iväg!


Jag tog in lille Tiin och lät honom stå i gången med BoT på rumpan och nack-magneten på grimman en stund innan ridningen. Borstade honom noga och smörjde in tassarna. Såg att skorna redan börjar bli slitna och hovarna långa. Den här årstiden äter ju skor!! Tittade i kalendern och det är ju bara 4 veckor och 3 dagar sen Hovis var på besök.


Latin fick sina nya blåa Granngården-lindor och för att han skulle slippa flugorna fick han ha luvan också. Jag satt upp och började skritta fram. Han kändes riktigt mjuk och fin OCH pigg!!

Det är tort nu, vi behöver verkligen regn. Banan var som en öken och vi fick upp ganska mycket damm bara vi skrittade. Jag kortade tyglarna och vi hann trava lite innan träningen började.

Först gick han emot lite i traven, sen när han upptäckte att jag faktiskt hade satt på mig sporrarna, då skulle han springa ifrån mig! Ganska osmart med tanke på att jag sitter på och följer med i samma fart!


Detta problem försvann direkt när jag började rida ordentligt.

Han var inte i form för att öva längningar, däremot bärighet och lite kvickhet är aldrig fel. Traven kändes helt ok från början, han tappar vänster yttersida i höger varv eftersom han fortfarande tycker att min vänsterskänkel är noll och ingenting. Jag spände mig en massa, vet inte varför. Jag började rida utan stigbyglar och kanske spände jag nacke/axlar för att jag försökte sitta still. När jag istället försökte följa med i rörelsen spände jag mig inte alls likadant!


Vi fick börja med galoppen ganska tidigt. När traven inte är perfekt så funkar det så mycket bättre att börja värma och lörgöra i galopp.

Hade en riktigt fin känsla i handen idag. Han hängde inte i bettet alls som han har gjort tidigare. För att han skulle få jobba på ordentligt fick vi vända över ridbanan och fortsätta i andra varvet i förvänd galopp. Det gick kanonbra varje gång tils vi kom till kortsidan. DÅ visade Latin att han minsann kan göra rena byten och det gjorde han sisådär en 5-6 gånger!

Till slut lyssnade han på matte och slutade diva sig med byterna. Övergångarna från galopp till trav blev bättre och bättre för varje gång! Jag kunde t.o.m sitta ner utan att skumpa till månen : )


Är MYCKET nöjd med dagens träning och Latin!! Han gick mycket bättre än förväntat och även om jag blev lite trött så tycker jag att min kropp fungerade rätt ok. Sista 10-15 minutrarna red jag med stigbyglar. Det går men det är svårt!


Latin var genomblöt av svett men såg väldigt nöjd ut när vi gick ner till stallet. Hans kropp behöver ha en genomkörare med jämna mellanrum.

Ja, sen kom jag på varför det är svårt att göra snygga avsaktningar till skritt från trav och likaså halt med vagnen, han gör ju EXAKT likadant när jag sitter på!!

Ännu en detalj att träna på ; )


Nu ska jag drömma om en fölsing.... gissa vilken?


(här är två andra fina finnar)




 
 
ylle

ylle

7 augusti 2009 06:13

Vilken lyckad träning ni hade! enda trista med att följa Din och Armamis´ bloggar, är att jag blir så himla ridsugen!!!!!!!!!

http://ponnyflickornasblogg.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Taina

7 augusti 2009 12:01

Jag blir så glad när jag ser en finsk häst! Min morfar hade en när jag var liten. Den hette Jehu och var just typisk sådan med lång och tjock ljus man och svans, och bläs... jag tyckte han var det vackraste som fanns och jag fick rida barbacka på honom. På vintern jobbade han i skogen och på sommaren körde han hö m.m Jag såg ett så trevligt program på svt för ett par år sedan, där det har ekipaget var med http://www.youtube.com/watch?v=dGUSH19P1vg
Från finska vinterkriget till dressyrbanan :)!

 
Ingen bild

Åsa

7 augusti 2009 19:04

MUMMA vilka hästar!

Klart du skall ha en Natalja ;-)

Åsa

 
Aramis

Aramis

8 augusti 2009 10:54

Åhh så roligt att passet gick så fiiint :) Visst är det härligt! Man är superglad en hel vecka :) hi hi! Bytena - det är ju lysande att han kan dem nu när du ska ut på MSV!! Kram kram :)

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

9 augusti 2009 23:01

Hum, hur ska vi åtgärda ditt ridsug Ylle?

____________________________

Åh va roligt Taina!! Jag kan inte låta bli att beundra dessa härliga hästar! En sak är då säker. Min nästa häst ska vara en Finnhäst!

____________________________

Ja Åsa!! Visst är dom uuunderbara! Jag SKA ha en sån en dag : ) Många kramar!

____________________________

Åh, är det Msv han tränar på? Hade han bara sagt till så hade vi kunnat öva på samma ju ; )
Kramis

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards