Direktlänk till inlägg 2 september 2009

Körlektion nr 3 - Hemmaplan

Av Natalja - 2 september 2009 23:14

Då var ännu en solig semesterdag till ända.

Tog en långrunda med vovvarna på förmiddagen, sen slappade jag lite.

Lunchade och körde sen till stallet för att göra Latin redo för en körträning.

Christina kom på sina röda hoj och tog en snabbkoll på sele och vagn.

Fick hemläxa på en gång = mer jobb för Roger : )


När allt var fastspänt och jag satt på kuskbocken, började dagens övningar.

Vi skulle fortsätta där vi slutade sist, men det visade sig (som jag har befarit) att min vagn är inte helt optimal att köra dressyr med. Speciellt inte i mindre volter. Skaklarna är ivägen när han ska böja sig och hindrar hans bog och rörelse. Det går hur bra som helst att köra rakt fram och stora volter 15-20 meter. Så istället för volterna, fick vi köra mellan koner (läs hinkar)


Latin var lite seg idag, eller långsam kan man säga. Det tog tid för honom att komma igång. Bakbenen kändes lite trötta och han ville gärna vara ganska låg i formen. När han inte har energin framåt blir det genast ännu svårare att svänga (som om det inte vore svårt nog!!!) Det blir lätt lite vingligt : o

Jag fick gå på honom lite så det blev lite mer fart i honom.

Fördelen med att ha hinkar istället för koner, var att när jag körde på dom så välte dom inte utan flyttade bara på sig : ) men Christina har ögon i nacken och såg minsta milimeter som hade hamnat fel!


Vi galopperade en hel del också och trots att Latin var lite stoig till en början så gick han riktigt bra i galoppen. Lite långsamt, kanske lite fyrtakt men bärigt och i balans!

I början när jag ville ha igång traven och han bara tyckte det var jobbigt, fattade han galopp, men då lät jag honom inte galoppera ett strång! Sen när jag VILLE galoppera sa Latin bara - "Nääääee, fick jag inte galoppera innan så vill jag det inte nu... "


Men jag tog han i örat och sen funkade allt : )

Körde en liten serpentin kan man säga. Ja en liten båge och den klarade Latin galant i förvänd galopp!


Hipp som happ stannade han! Vet inte varför.... förmodligen för att han kunde. Gärna mellan konerna/hinkarna. Christina trodde det var för att det brukar vara mat i hinkar. Mycket troligt att det var så!!


Han var både väldigt lösgjord och avslappnad i slutet och vi fick ge oss innan han hade huvudet helt  i backen!!


Till nästa gång ska jag öva på att hantera pisken. Den är både här och där, sällan där den SKA vara! Å så har jag för mig att det var något mer.... men det har jag glömt just nu!


Å så lite bilder : )


Skritt


 


Trav vänster varv, ganska låg i formen men helt ok för övrigt



Något högre i form utan att bli öppen 



Mellan hinkarna ska vi, utan att köra på dom!



Snett igenom och byter varv



Hade en väldigt bra kontakt med bettet idag, det var inte ens jobbigt i armarna! Höger varv



Mot hinkarna



I slutet blir han lägre och lägre för varje varv men utan att hänga eller bli knackig (som han blev sist) så jag lät honom sträcka ut halsen.



Skrittar av på lång töm



Han blidde lite varm, pojken min. Svampade av honom och satte på nackmagneten på hans utegrimma. Tänkte han kunde gå med den en timma eller två medans jag var hemma och åt!

Innan jag gick ut med honom, hann nacken fastna på honom!

Konstigt, varför nu! Har inte märkt dom tendenserna innan alls.

Det vararade inte alls länge och han var helt normal efteråt... Skumt, mycket skumt!


Tack Christina för ännu en lärorik träning. Ska låta det sjunka, träna själv och sen nästa gång går det förhoppningsvis bättre!!!





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards