Direktlänk till inlägg 19 mars 2010

Sena nätter

Av Natalja - 19 mars 2010 23:00

Det blidde inget inlägg igår   

När jag klev innanför dörren här hemma var klockan 22:20 och min energi var nere under noll. Det tar bort glädjen med ridning/hästar när man måste stressa till allt och ändå räcker inte tiden till.

Hur jag än gör så är 24 tim/dag för lite.

Skyndade till stallet efter jobbet för att stressa vidare till Orranäs.

Ville hinna rida igenom honom ordentligt. 40 minuter räcker inte alltid, då hinner han precis bli varm, sen avslutar jag.

Inte kom jag iväg tidigare trots stress och jäkt. Strax innan 20:00 satt jag på hästryggen i mina nya ridstövlar. Ja då. Dom kändes precis lika konstiga som i torsdags. Förstod inte hur jag överhuvudet taget skulle kunna skänkla.


Började passet i en låg form, till min hjälp hade jag "fusksnöret".

Spöet hade jag med mig men jag lät det stå mot stolen och vänta ifall jag skulle behöva det. Till en början var han ganska pigg, ja det var så länge som han fick gå låg. När jag sen krävde lite mer, slöade han till. Då tog jag hjälp av spöet. Jag behöver som sagt bara hålla i det så går han som en klocka!

Denna gången var han dock lite tjurigare och när han tyckte jag var FÖR jobbig, skuttade han på stället.


Försökte sätta mig ner men nej nej, det gick inte alls. Jag skumpade, stövlarna var jobbiga och Latin försökte maska. Då la jag upp stigbyglarna och genast gick det bättre. Gramanen tog jag av ganska tidigt. För att den ska göra nytta måste jag ha rätt bra fart på Latin, går han och står emot hela tiden så stör dom bara.


Red igenom programmet igen och då tyckte jag att det var ännu svårare att svänga   Som vanligt stelnar jag till och tappar all känsla för ridning.


När jag nästan ridit en timma började han lossna i sidorna och nacken.

Det var i galoppen, vänster varv, som han började frusta. Flera gånger och efter det blev han mycket mer avslappnad och mjuk.

Red en liten stund till bara för att få känna lite på den här mjuka trevliga hästen också och inte bara rida den kantiga springmästaren. När han var så där mjuk i både mun och rygg satt jag riktigt bra. La ner stigbyglarna och travade av honom i lättridning. Han sökte sig framåt /neråt utan att bli framtung.


När jag väl var klar med allt och körde hemåt igen, tänkte jag igenom programmet. Jag tänkte att jag satt på en GP häst och det här var en baggis.

Jag kunde nästan känna hur bra det gick!! Inget skump, ingen sur häst och absolut inga flaxande kroppsdelar. Den tanken ska jag ha med mig nästa söndag   


Det jobbiga med att vara iväg är att bära in allt i sadelkammaren igen, mocka släpet och parkera det...

*Suck* hoppas att det är vår snart¨. I alla fall så att padocken tinar upp!

Snart är bristninggränsen på vad jag orkar med nådd.


Idag fredag fick Latinen vila.

Det var dags att dra igång körningen igen. Infomöte i Nävragöl kl 19.

Hur skulle jag hinna!!

Det var på minutern jag hann med skjussen till Silverhallen.

Kul att träffa E-K, "Lilleman" + dam och framförallt gubbarna, Arne och Orvar.


Vi fikade och planerade in 5 helger framåt.

Jag och Latin hamnade i den avancerade gruppen och vi fick som mål att köra någon dressyrprogram. SPÄNNANDE!!!

Jag har ju både läst och pluggat in en del program i mina dar, och det såg enkelt ut. Orvar tyckte fortfarande att jag skulle tävla i år. Vi får väl se vad som händer när Div I är över och om jag har en vagn att tillgå.



Vad händer i helgen då?

Jo i morgon är det träning för Helena.


Tiderna :

12.45 Maja B
13.30 Sara L
14.15 Johanna J
15.00 Louvisa J
15.45 Paus
16.30 Johanna W
17.15 Natalja K
18.00 Freja R


och på söndag är det Kyra för hela slanten   


Har inga bilder att bjuda på ikväll men en fin finnhäst kan väl passa in   





 
 
Ingen bild

Taina

20 mars 2010 19:02

Hej! Rider du alltid traven först, innan du tar vid med galopparbetet? Min förra häst jobbade jag alltid i galopp före travarbetet (kanske några varv i trav under lättridning, men bara för att precis ljumma igång). Galoppen är ju lösgörande i sig och på min häst funkade det perfekt! Är traven jobbig att sitta i, är det också en fördel att galoppera först - brukar vara lite lättare för sitsen och då är man igång själv när travarbetet börjar. Är det segt i början kan man ju alltid ställa sig i lätt sits och rida lite tempoväxlingar för att tuffa igång. Min gamla häst behövde det dock för att göra av med lite enerig för att spänna av.

P.s Nästa vecka blir det sommartid, så är det i alla fall snart slut på ridturer i mörker. : )

 
Ingen bild

Taina

21 mars 2010 17:20

Hej igen, läs Emelie Brolins blogg från i fredags. Det har jag prcis gjort och fått lite vatten på min kvarn ang tågordningen på galopp- och travarbete.;) Hoppas dagens träning gick bra!

 
Ingen bild

Natalja

21 mars 2010 23:12

Taina: Jaaaa du har så rätt! Nu är det snart ljusare längre på kvällarna!
Träningen gick kanonbra!! och jag brukar faktiskt börja med galoppen. Ska genast läsa vad Emilie Brolin skriver. Tack tack för tipset!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards