Direktlänk till inlägg 11 maj 2009

Longering

Av Natalja - 11 maj 2009 22:22

Måste säga att jag börjar bli en hejjare på att mocka nu, det går nästan lika snabbt som innan gipset ; ) Fyllde på torven med en ny bale. Nu får Latin sova riktigt mjukt. Bytte vatten i hinken och hängde upp hönätet.


Hoppade ner till hagen för att ta in Lille Tiin. Han hade fått syn på något längre bort och envisades att titta ditåt hela tiden. Något svårt att leda en häst med kryckor som hela tiden försöker vända sig om för att glo på något som jag omöjligt kunde se!! Han är så duktig annars. Jag behövde bara be honom vänta på mig en enda gång.


Märkte att det började droppa lite från den mörka himlen men lite regn stoppar inte oss. Bar ut alla prylarna i en påse, mycket behändigt. På med träns och kapson, tog en täckesgjord och spände fast chambonen.

Gick upp till banan. Latin såg inte jätteglad ut när han märkte att han skulle ut i regnet men väl uppe på volten gick han på bra.


Hann få upp kameran innan det började regna för mycket. Det var lite för mörkt och jag lyckades väl inte stå helt still så bilderna blev såååå suddiga.


Två blev ok, man ser i alla fall vad det föreställer : )




Tog inte med någon pisk, tänkte mest skritta idag och han gick på riktigt bra ändå. Efter 10 minuter med många väldigt korta travinslag började han sutta på bettet och kom under sig med bakbenen. Hans långa rygg såg inte längre så lång ut och han vinklade in bäckenet precis som jag hade hoppats på.



Men jag fick passa honom, för höll jag inte koll på honom så slöade han till och då gör inte Chambonen någon nytta. Märkte att jag fick igenom ställningen mycket bättre i kapsonen, och han uppskattade att jag inte hade linan i munnen. Chambonen var väldigt lös spänd, ville liksom börja lite försiktigt med honom.


När jag tog in honom på en mindre volt så spårade han inte längre, bakbenen hamnade utanför frambenens spår. släppte jag ut honom på en större volt spårade han perfekt. Han sitter nog lite fast i sidorna. Det är svårt för mig att lossa det just nu men jag ska ta en pisk i morgon och se om jag kan få till ännu bättre bakbensaktivitet i morgon. Förhoppningsvis hinner jag med en ryggmassage också.


Vi höll nog på ca 20 minuter, hade behövt en stund till men regnet skrämde in mig. Foten och gipset började kännas blöta, inte bra!


Får nog ta och ringa Ortopeden i morgon. Gipset känns stort nu och då skulle jag höra av mig så dom kan byta gips. Det ska ju sitta tajt för att ge stöd.


Förresten.... idag är det BARA två veckor tills gipset ska bort : )





 
 
Jessica

Jessica

12 maj 2009 13:06

Vad duktig du är som kämpar på med ditt gipsade ben! Hur lång tid är det kvar nu med gipset?

Kram kram

http://dromdansaren.blogg.se

 
ylle

ylle

12 maj 2009 19:34

Hi hi, om man inte VISSTE vad Du höll på med så kunde man tro att det var något VÅLDSAMT... jag citerar ur inlägget: "Han sitter nog lite fast i sidorna. Det är svårt för mig att lossa det just nu men jag ska ta en pisk i morgon och se om jag kan få till ännu bättre .." Tur att det mest är hästfolk som läser... eller???

http://ponnyflickornasblogg.bloggagratis.se

 
Aramis

Aramis

12 maj 2009 21:21

Jessica: Kolla sista meningen i Nataljas inlägg :) Hi hi :)

Tycker att Tinen ser fiiin ut (som vanligt), ser så avspänd ut! Ska bli så himla roligt höra vad du tycker om honom när du får komma upp på ryggen igen! Tror du att du kan börja rida när gipset är borta? Kram kram :)

http://aramise.bloggagratis.se

 
Jessica

Jessica

12 maj 2009 22:27

Hahaha! Jag måste var BLIND!! =)

http://dromdansaren.blogg.se

 
Ingen bild

Natalja

12 maj 2009 22:49

Tack Jessica, jag gör så gott jag kan : )
Kramis

____________________________

Ha ha ha, ja det lät nått det : ) Lockar kanske fel sorts läsare om jag skriver för mycket om läder och piskor *fniss*

____________________________

Ja, det blir spännande och se hur han är när jag väl lyckas klättra upp på ryggen.
Kommer jag bara på ett sätt att komma upp så sitter jag där INNAN gipset är borta : )

Kram kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards