Direktlänk till inlägg 14 juni 2009

Första utsläppet sen benbrottet

Av Natalja - 14 juni 2009 22:10

Japp, nu börjar de gamla rutinerna komma tillbaka... en efter en.

Eftersom jag lyckats med att ta in hästarna två kvällar, tyckte jag det var dax att testa om jag även klarar av att släppa ut dom. Det är ju bara tre st som ska ut och de är till 99 % väldigt lugna och snälla att gå ut med.

Sov typiskt nog 45 minuter för länge, å skyndade iväg så fort jag hann.


Det var strålande sol fast med kraftiga vindar. Himlen var klarblå så hästarna fick gå ut utan täcke. Medans de åt morgonhöet mockade jag (tog faktiskt alla tre boxarna för jag tyckte jag hade gott om tid idag)

Städade lite, satte på en maskin tvätt och sopade sadelkammaren och runt fodret. Sen öppnade jag en ny bale och packade hö.


Det tog en stund och när jag gick ner till hagen igen hade hästarna gått ifrån höhögen och letade gröna grässtrån istället.

Latin följde snällt med och jag funderade ut en mysig runda att rida.

Tog pelhambettet för bättre kontroll. Hängde av stigbyglarna och red iväg mot Färskesjön. Det är en perfekt runda när der är soligt och varm eller blåser för mycket. Skogen består av en massa lövträn som ger skugga.


Latin var mjuk och fin och om jag får skryta lite så satt jag som klistrad i sadel. Det är ju trotts allt ganska nyttigt att rida utan stigbyglar.

Han var lite snubblig på stigen men så har vi ju inte varit ute i skogen så mycket den senaste tiden.


Vi red en bit genom Färskesjöns naturreservat.Här brukar det krylla av Bambisar så Latin spanade åt alla hållen. Ja, det är inte för att han är rädd för dom utan mer för att upptäcka dom i tid, dom kommer ofta så fort genom skogen att de nästan springer omkull en ; )


Det blev många övergångar och tempoväxlingar. Galoppen var fin. Han var rund över ryggen och frustade så nöjt. Vänster är sämre, han blir rak i vänster bakben och sätter det utanför kroppen. Red lite öppna i galoppen och även om han tyckte det blev lite väl jobbigt, så gjorde han det jag bad om och galoppen blev genast bättre.


När vi hunnit halva rundan så tvärstannade Latin och glodde in i skogen. Jag såg inget så vi skrittade vidare. Tog den lilla stigen som leder ut till grisarundan och såg på ett stället att det var helt uppbökat på ett ställe!!!

Och det var färska nosavtryck.... HJÄÄÄÄLP!!

Vildsvinen håller tydligen till runt krönet!!

 Som tur var, såg vi inga grisar så vi fortsatte vår färd mot stallet.


Man måste se sig om när man är ute.

Latin kollar vänster så kollar jag höger ; )Det var en härlig söndagstur med mycket trav och en hel del galopp.

Latin var lite varm men torkade fort i solen och i de friska vindarna.

Släppte ut honom igen och passade på att fylla på vatten också.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se