Direktlänk till inlägg 11 augusti 2009

Den långa resan till Höör!

Av Natalja - 11 augusti 2009 21:50

Semester idag... men det innebar ingen sovmorgon för det, snarare tvärt om! Klockan ringde strax efter 06:00 och det var bara att hoppa över snoozen och kliva upp. Tog med några goda mackor med baguette-klet i, kaffe, en påse Gifflar, bananer och 2 drickor. På med ridkläderna och iväg till stallet. Hästarna hade fått frukost och hoppades på att jag skulle släppa ut dom. Icke sa nicke, däremot tog jag ut Latin i gången för att få honom lite ren. Hela han var svart av torv!


På med transportskydd, BoT värmaren och täcke. Precis då öppnade sig himlen och det verkligen öste ner regn. Vi skyndade in i släpet och lämnade stallplanen i en hast.

Ju närmare skåne vi kom, ju finare var vädret : )


Eftersom hästarna kom direkt ur boxen och hade stått i släpet i 3 timmar fick båda (Latin och bästa kompisen Ture) komma ut och stäcka på benen.

Latin tyckte det var ett trivsamt ställe. Stallet var UNDERBART!! Så välplanerat och snyggt. Att det sen låg precis i anslutning till gröna hagar, en ute bana PLUS ett supersnyggt ridhus... gjorde inte saken sämre.



Ture skulle tränas först så han började värmas upp.



Stall-blommor!



Latin spanade åt alla håll och kanter!



Ridhuset (Helena rider Ture)



Hur gick det då att träna?

Jo, så fort jag satt upp (dagen till ära kunde jag hoppa upp på rätt sida, från marken!! Hur stort framsteg är inte det??  Pallen jag hade burit fram hann få fötter och gick iväg medans jag lastade ur Latin, så jag hade väl inte så mycket att välja på om jag ville komma upp) kände jag att han var fin fin att rida. Han var framåt och inte alls stel eller kantig.

Skrittade en stund ute, sen gick jag in i ridhuset. Där var han jättepigg och jag fick jobba med övergångar för att få lite hejd på honom. Jag började som vanligt utan stigbyglar och kände att han inte ens var obekväm!


Vi hann galoppera i båda varven och även pusta en liten stud innan det var vår tur. Jag började med att berätta vad som hade hänt sen sist, foten, problemet med stigbygeln, tävlingen osv.

Sen fick jag börja i trav direkt och han gick på nästan lite för bra.

Helena märkte direkt mitt bekymmer med vänster ytterskänkel. I höger varv skjuter han ut bogen och jag får svårt att få med mig honom. Det har jag löst genom att stoppa honom med yttertygeln och med den trängande har han svängt men med bogen lååångt borta i skogen.

Det fick jag jobba med, peta med spöet, svänga med innerhanden.

Till slut gick det kanon! Vi fick gå in på en mindre volt där Helena hjälpte till lite med en långpisk. Han skulle få igång sina bakben mer och det fick han med besked! Förra träningen när vi gjorde så, fick vi hålla på en bra stund. Nu tror jag hon hängde tillbaka pisken efter bara 5 minuter.  


Idag var vänstergaloppen bra och höger sämre. Vet inte om det är bra eller dåligt att han skiftar så i sidorna men jag tror det är bra att han byter, då han han ju liksom inte fastnat i något ; )

Jag fick lägga lite volter och rida aningens öppna på långsidorna. Övergångarna till trav var nog dom bästa hitills men han blev lite öppen i formen i fattningarna.


Jag hade en väldigt fin känsla i handen idag. Han känns SÅ mycket kortare när jag får ihop honom. Ja, över lag fick vi mycket beröm och sitsen har säkert blivit dubbelt så bra!! Jag kände att jag satt mycket bättre och jag hade faktiskt inga problem att ta stigbyglarna efter en stund.

Mina ben (ja faktiskt båda två) är ganska passiva men just idag behövde dom inte jobba som dom brukar behöva. Händer, armar och axlar måste fortsätta jobba på att bli avslappnade.

Jaa! Skänkelvikningar fick vi också rida. Det var ju inte så hemskt länge sen jag blev "omlärd" och nu fungerar det mycket bättre. Han flyter fram i flyttningen istället för att stanna upp och hacka!!


Jag är dundernöjd med träningspasset. Det var värt varje liten bensindroppe att köra så långt och att det tog hela dagen gjorde inte så mycket heller, mer än att jag är helt slut nu!!


På vägen ner till Höör, tog jag en snabbis in på EKO :-

Dom har byggt om hästavdelningen och jag hittade ingenting först.

Gick förbi hyllan med böcker och fick syn på:



Eftersom Helena tränar för Kyras man Richard White så måste den här boken passa ihop med Helenas träning.

Så tänkte jag i alla fall (och köpte den : )



 
 
Ingen bild

Martina

12 augusti 2009 15:00

Hej! Va kul att åka iväg och träna :) blir ju inte alls sugen eller avis hihi!!! Ha det bäst och du... nästa gång du är i mina krokar så säg gärna till så sätter jag på kaffet :) KRAM

 
Ingen bild

Åsa

12 augusti 2009 18:15

URSÄKTA!!!
Du åker till skåne utan att säga ett ord??
Skäms på dig! *asgarv*
Vad fint där var, vart var du någonstans?

KRAM Åsa o Loki

 
Ingen bild

Natalja

12 augusti 2009 22:48

Jag lovar att hälsa på någon gång Martina, tänkte på dig när jag körde förbi Bromölla. Får stanna när jag inte har häst med mig eller har bättre med tid på mig : ) Kramis

____________________________

Fööööörlåååååt Åsa!!
Ska aaaaaaaaldrig mer göra så ; )
Hade gärna kommit och hälsat på dig och Loki, men tiden räckte tyvärr inte till : (
Helena bodde en liten bit utanför Höör, väg 13.

Många kramar

 
Ingen bild

Åsa

13 augusti 2009 10:05

Jag hade ju kunnat komma och titta *ler*
Säg till nästa gång du närmare dig Blentarp och Skåne:-)

Stor kram :-))
Åsa

 
Ingen bild

Natalja

13 augusti 2009 23:36

SÅ långt tänkte ju inte jag : o

Nästa börjar andra halvan av min semester, då kanske jag dyker upp : )

Många kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards