Direktlänk till inlägg 6 november 2008

Massage

Av Natalja - 6 november 2008 22:33

I blekigen blåser det nästan alltid. Det var det första jag upptäckte när jag flyttade hit från Småland för 10 år sen.

Antingen blåser det från höger till vänster.... eller från norr till söder och ibland från båda två. Det är ingen idé att försöka ha någon organiserad frisyr, den blåser ända bara sönder. Tittar man ut och ser att det är + 7 gader ute, så får man dra bort 4-5 grader för när det blåser blir det KALLT, mycket kallare än man kan tänka sig.

Idag visade termometern 6 grader. jag tog änså tredubbla tröjor, långkalsingar och vantar. Eftersom stallet ligger ett stenkast från havet och är omgivet av öppna åkrar så har vinden fritt fram att blåsa och flåsa.

Hästarna var inne när jag kom fram till stallet och det var tur att jag klädde på mig för det kändes som det blåste igenom hela stallet. Någon snäll själ (det visade sig sen vara lilla Kristoffer 7 år) hade mockat åt mig och jag kunde börja med hö och vattenpåfyllning. Jag la in en bale torv i boxen också för jag tyckte det började bli lite tunnt med torv.


Misstänker att en viss Thure har promenerat omkring med Latin igen. Hans grimma har tandmärken och den har fått en annorlunda form över nosdelen. Jag dränkte den i AntiBit... det gör susen. Då vill inte Thure bita i grimman och Latin slipper följa med på promenad i hagen. Den lille hårbollen har flyttat upp till skogshagen med Mulle. Det är nog hans lek Thure saknar och försöker istället med gamlingen Latin.


Latin var så där kelig idag också. Han vill lukta mig i ansiktet och på mina ben. Hans mule är så varm och luften han andas ut värmer hela mig.

Jag placerade han i stallgången och borsta av honom dagens damm.

Valde att stanna inne och la tiden på att massera istället för att rida. Ibland ger det mer, idag var en sån dag. Att försöka rida avslappnat och väl i storm är inte lätt...


Jag började med att scanna igenom hela Latin. Fick en reaktion vid 3e halskotan och strax bakom sadelläget. Fortsatte sen med hals och nacke (höger sida) Halsen börjar mjukna riktigt fint. Latin fick låååång hals och njöt av varje rörelse. Fortsatte sen till bogarna och även där var han mycket bättre.

Ryggen/sadelläget var något spänd, han är även "knutig" i huden så jag har inte gett honom mineraler på ett par dagar. Han får ibland en reaktion av mineralerna men det brukar försvinna efter 1-2 veckor om jag håller upp med dom.

Rumpegumpen var spänd. Den var ojämn och inte alls så elastisk som jag önskar, tror vi får lägga lite extra omsorg på rumpan ett tag.


Gick över till vänster sida och fortsatte likadant. Samma reaktion på denna sida, bogen var lite hårdare än vänster sida, men det var väntat.

Ryggen likadan, fast lite fler knutor.

Rumpan också. Jag fick ta i en hel del för att komma ner i musklerna.

Han vilar alltid den sidan jag masserar, vilket gör att jag kommer åt allt mycket bättre. Han hjälper till så att säga. Nu känner han att det hjälper även om det ibland kan kännas lite obehagligt. Inte som för 8 år sen när jag kom hem från utbildningen i Göteborg och hade masserat ett gäng stenhårda ridskolehästar. Var ivrig att få testa mina nya kunskaper och skulle knåda Latin. Han var så öm i musklerna att han nästan flög i luften!

Detta var strax innan vi upptäckte att han hade Erlichias.... Inte konstigt att han var öm i musklerna.


Visst ser han lite vild ut här, hi hi

 
 
Ingen bild

Åsa

7 november 2008 15:41

Det behövde han :-)
Han ser verkligen busig och lite tokig ut på bilden *fnissar*

Jag har hittat en tränare till mig och Windy :-) Ett stenkast från stallet bara *underbart*

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards