Direktlänk till inlägg 12 november 2008

Hopp och skutt

Av Natalja - 12 november 2008 22:01

På lunchen idag shoppade jag loss i hästaffärn : )

Ett par sporrar (på något märkligt vis håller inte mina sporrar för den behandligen jag utsätter dom för när jag ena dagen ska ha dom på stövlarna och andra dagen på ridskorna) Ett grimskaft, för haken har hängt upp sig på ful-grim-skaftet jag har och en flaska liniment.

 Skulle ha kunnat handla upp halva affären men pengarna räckte inte till mer : o


Jag kom tidigt till stallet och slängde in Ture i bara farten.

Red mot banan borta i "byn"

Latin kändes superfin när jag skrittade iväg. Han var mjuk och väääldigt pigg. Det tyder på att han inte har varit kall i alla fall. Jag skrev på tavlan i stallet att han kunde ha dubbla täcken ute nu när han är naken. Han är väldigt frysen av sig så han uppskattade nog min omtanke (hoppas jag!)


Det fanns många farliga saker längst vägen. Han tittade och kikade på ALLT och jag fick morra lite på honom när han tänkte stanna för en katt som satt alldeles stilla vid vägkanten. Gamle man, han gör så gott han kan!


Vi började med att skritta över en bom på en 15 meters volt. Istället för att böja honom så red jag honom så rak som möjligt. Bytte varv och fortsatte sen i trav. Fortfarande rak med korta sträckor utåtställd.

Han tog långa energiska steg men var ganska stel i sidorna. Det var svårt att få med sig yttersidan på volten och jag fick göra halvhalt efter halvhalt för att få ihop honom.

Pustade ett varv i skritt sen fattade jag galopp. Då hade tydligen hinderskjulet förvandlats till en hästslukande bygnad. Den var jättefarlig och han for iväg varje gång vi passerade det hörnet. Efter ett par varv lugnade han sig och galoppen kändes genast bättre. Han var fortfarande stel i sidorna.

Jag satte upp ett litet hoppehinder med två sockerbitar och en bom. Skuttade över det i båda varven och Latin tyckte det var superkul. Han tog tag i galoppen och satte av i världens fart mot det lilla lilla hindret.

Pustade igen och byggde om till två små stutshinder med två bommar på marken. Det var alltså bom - 3 meter - hinder - 3 meter - bom - 3 meter - hinder på meddellinjen.

Red upp på meddellinjen i galopp, gick igenom stutsserien och saktade av till skritt vid staketet, svängde och fattning igen, så växlade jag så varannat varv. När det kändes bra så saktade jag ner till trav istället och ökade traven på långsidorna, red genom hörnet i trav, vände upp fattade galopp och gick genom serien. Växlade varv varannan gång. Han blev väldigt lösgjord av detta och mjuknade så fint i sidorna.  Bytte håll och kom några gånger med hinder först...

Slutade efter en vända som kändet helt perfekt!

Vi skrittade en stund för att varva ner innan vi red hemmåt. Det tar ca 20 minuter hem så han får en lååååång nervarvning.


Hemma i stallet tog jag fram ryggvärmaren och la den över sadelläge och manke. Tog fram linimentet jag köpte och hällde den i en sprayflaska. Spädde med lite vatten för säkerhets skull, Latin är ju super känslig i huden. Sprejade på bogen och masserade in. Sprejade lår och rumpa och masserade in. Knådade fossingarna lite och stretchade sen nacken. Avslutade med nack och öronmassage och idag tyckte han det var helt underbart. Han blundade och bara njööööt. Han fick stå med värmaren och ylletäcket på medans jag mockade.


Jag har känt min toppenfin i rygg och nacke idag, tack vare massagen. Hoppas Latin känner sig så emellanåt också!

 
 
Ingen bild

Åsa

13 november 2008 10:35

Åh massage, där kom öronen och nacken :-))
Han kommer älska det för varje dag :-)

Shoppa i hästaffärer... åh det är jättefarligt *asg* jag skall in till en i helgen, behöver en massa nya saker till Windy :-)
KRAMIS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards