Direktlänk till inlägg 18 november 2008

It´s raining cats and dogs

Av Natalja - 18 november 2008 22:34

Vilken ruskig höst vi har fått i år. Kan inte minnas att det var SÅ blåsigt eller regnigt förra året, men man glömmer ju så lätt : o


När det är så blåsigt att man nästan får limma fast asfalten så den inte ger sig iväg, då vill inte jag gärna ge sig ut och det vill inte gärna Latin heller.

Jag hade behövt röja i mitt stallskåp (efter musbesöket) och ta hem skitiga schabrak och sånt. Allt läder skulle behöva sig en omgång (speciellt det jag använde i Olofström) men det lockade inte särskilt mycket.

Däremot hade jag världens gosigaste häst i en box som fjäskade väldigt mycket för sin matte.

Så istället för att städa så fick Latin nogrann helkroppsmassage.


Började med pannan, ganagerna och nacken.... Han har lärt sig nu att nacken är sjöööön och han blundade och sänkte huvudet. Gick vidare med öronen, hela halsen och manken. Han hade back on track värmaren och täcket över rumpan för att hålla värmen.

Halsen var fin men manken och bogarna var ansträngda. Det var nog klättringen igår. Hittade ett par punkter som jag körde pressur på. På en punkt framför bogbladet hände det väldigt mycket med. Han kunde inte stå still och det ryckte i hela bogpartiet... när jag sakta släppte och massade runtom så var det såååå skönt. Mulen i vädret och en lång överläpp. Upprepade två gånger sen var det mycket bättre. Tog båda sidorna innan jag gick vidare bakåt.


Ryggen kändes ok. Han hade tappat lite massa eller så har han gått och spänt sig i blåsten. Knölarna som han brukar få av mineralerna lite då och då, var nästan helt borta. Skönt!


Rumpan, höger sida, börjar bli fin. Mycket mjukare och jämnare. Vänster sida är fortfarande lite stum och "knölig" Tog lite extra där.

lår och ben kändes bra men jag gjorde en upptäckt som jag inte riktigt har någon förklaring på.

Han var blöt och lerig på hovar/ben när han kom in från hagen. Jag borstade av benen och kratsade hovarna. Båda de vita strumporna var inte vita utan blöta och ganska bruna.

När jag kom till sista benet, vänster bak, hade det inte torkat alls. De andra benen hade torkat under tiden jag masserade, men inte vänster bak!

Visst att han har dålig cirkulation i bakkärran men kan det varit dålig cirkulation som gjorde att benet inte torkat eller var det blötare än de andra tre benen?!?


Massagen tog en timma och jag fick nästan bära bort Latin till boxen, han hade somnat : )

 
 
Ingen bild

Åsa

19 november 2008 08:54

Så härlig beskrivning och så härligt med Latin att han somnade :-)
kram Åsa

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards