Direktlänk till inlägg 21 december 2008

Fredag, lördag och nästan hela söndag,,,,

Av Natalja - 21 december 2008 22:00

...har vi varit utan internet!

Visserligen är det ganska skönt med en helg helg utan dator, eftersom jag trots allt tillbringar 8 timmar om dagen framför en dator när jag jobbar.


Jag får väl köra ett sammandrag om vad som hänt i helgen.


FREDAG:

Avslutning/avtackning på jobbet så vi fick smita hem redan vid tre tiden.

Vovvarna blev alldeles till sig när matte kom hem så tidigt.

Körde till stallet lite tidigare än vanligt, eftersom jag hade insläppet ville jag inte ta det för tidigt.


Latins boxkompis har varit hos farbror Doktorn som med två snitt och två knips gjort honom till valack. Det har sett fint ut men de senaste dagarna har han fått feber. Snabbt fick ägaren penicilin utskrivet och Lille Plutt skulle ha första sprutan i fredags. Jag har sprutat en hel del hästar men efter att ha kämpat med Zandros sprutfobi har jag blivit en fegis. Visst har jag gett en del penicilin sprutor sen dess men jag är inte bekväm med det än. Så när jag får tillfälle så gör jag det gärna. Han var så lugn och snäll så det gick bra. Ett plus till mitt självförtroende!


Eftersom Latin har varit lite halvt hysterisk hela veckan så beslöt jag att hålla oss på hemma plan. Tänkte longera över bommar i paddocken men han såg ju inte bommarna i skummet utan höll på att stå på huvudet varje gång han försökte ta sig över dom.

Longerade honom i ca 20 minuter utan att spänna in honom. Han såg kort och spänd ut i steget men jämn och han hade en bra energi.




LÖRDAG:

Morgonfodring och utsläpp. Tempade den lille och febern hade redan gått ner en grad.

Släpte ut alla djuren och mockade rent till Latinus. Packade mat och blandade betfor.

Sen kom det svåra valet... vad ska jag hitta på med Latin då.

Eftersom jag rider själv till 99 % så har jag ingen att få tips av.

Det var storm och naturligtvis hade det även börjat regna. Tanken på att hoppa försvann med de första regndropparna.

Jag tog dressyrsadeln och regnkläderna och gjorde oss klara. Klev ut och då hade det till min stora förvåning slutat regna. Lämnade regnkläderna i stallet.

Tog favoritrundan Hammarby - Åby och det var nog tur att jag tog jaktkandaret för Latin låg på som ett ånglok. Allt liknade även vildsvin enligt Latinen. Jag kan inte låta bli att skratta åt denna häst som ibland är så knasig. Galopperade på en väg där det var 10 e meter låg en lövhög. Dom var väääldigt farliga. Att det blåste i vart enda lite grässtrå och i varje gren i skogen, gjorde ju inte Latin lugnare heller. 

Rundan gick ganska snabbt och han var så fin på vägen hem. Han svävade fram i traven och för första gången under vår tíd tillsammans kunde jag, hålla igen en aning och driva liiiiite lite och han svarade med att länga traven UTAN att öka takt eller fart!! Vilken känska. Vilken otrolig känsla!!



SÖNDAG:

Började dagen med att massera en söt liten travare. Sen körde jag hemåt och gjorde lussebullar (ja, jag hade i ett svagt ögonblick lovat att ta med lussebullar till stallfikat i eftermiddag) Dom såg inge vidare ut men smakade helt ok. Tog med ett gäng och körde till stallet för att hinna rida innan det blir mörkt. Latin stod och sov i ett hörn, vädret var toppen och jag gissar nästan att han hade stått och solat en stund.


Hade inte så hemskt mycket tid på mig så jag tog gårdagens runda, fast baklänges (ja alltså vi backade inte runt utan vi tog den från andra hållet)

Det var tydligen inte bara vi som uppskattade vädret och hade gett sig ut i naturen. Vi mötte folk med hundar, joggare, cyklister osv...

Om man kan säga att Latin var på tårna igår, så var det ingenting mot hur han var idag.

Han hade nog gummiskor så som han skuttade fram. Jag behövde nästan ha säkerhetsbälte för att sitta kvar. På ett ställe fick han syn på ett par med en liten luddig vovve. Då var det nästan passage och det är inte illa för en gammal stel valack som han. Ja, nu var det väl ingen ren passage som man kan bedöma på en dressyrtävling men ändå. Att han kunde röra sig så, det trodde jag inte. 

Galoppen var helt otrolig. Han var så kul att rida även om jag fick hålla i mig. Han blev jätte svettig, måste nog klippa honom snart igen.

Lät honom stå inne för att torka till medans vi hade stallfika.





Ps. Hejja Lars Kristers! 

 
 
Aramis

Aramis

22 december 2008 00:34

Aramis sänder en hälsning till boxkompisen :) Det blir bättre!!

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Therese

22 december 2008 02:06

Låter som du och jag är dubbelgångare..
Roxette har betett sig som Latin hela helgen!
Jag fattar inte vad hon håller på med, hel yster!
Blir nog inte os nästa gång för oss heller med tanke på våra hel galna djur, möjligtvis nästa gång igen...om vi orkar med galenpannorna!
/Therese och Roxette och lilla Tekkla

 
Ingen bild

Natalja

22 december 2008 22:27

Klart det blir OS! Det är ju det Latin övar på just nu, jag har bara inte fattat det innan : )
Synd att det inte är några tävlingar nu när det äntligen är lite liv och rörelse på Latin.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards