Direktlänk till inlägg 11 januari 2009

Årets första tävling

Av Natalja - 11 januari 2009 22:08

Sov lite för länge, åt frukost lite för länge och kom iväg till stallet alldeles för sent, så idag hann jag inte fläta Latin!! Han verkade inte speciellt lessen för det när vi gick in i nya ridhuset för att rida fram.


Han kändes väldigt fin, lyssnade bra och var lagomt pigg. Det blev lite trångt emellanåt i ridhuset för de som hade ridit ockuperade hela kortsidan med sina hästar och hästskötare. När jag travat igång honom och galopperat ett par varv i friskt tempo i lätt sits så saktade jag av till trav, bara för att testa lite. Å nej, jag kunde inte sitta ner (väldigt dumt när ett dressyrprogram innehåller 75 % trav i nedsittning....)

Galopperade lite till istället och bröt in med korta trav bitar istället. Värst var nog övergången galopp - trav. Då stutsade jag nästan av!


Försökte mig även på lite skänkelvikning, det gick inte heller så bra å någon travökning blev det inte heller. När jag stod och väntade på min tur så tänkte jag "vad gör jag här??" Jag kände mig så felplacerad och funderade på om distans är en bättre gren för mig, eller kanske körning. Då sitter jag ju bara i vagnen (och skumpar där istället)


När det blev vår tur red jag in och tog ett varv runt staketet. Konstigt nog kändes allt perfekt. Han flöt på bra och jag satt kvar i sadeln. Sen fick jag startsignal och red upp på medellinjen. Hela programmet flöt på bra, hade bara en tydlig miss och det var första galoppökningen, han skuttade till jämfota i upptagningen / avsaktningen. Fick ihop 61,5 % i denna LB:3 

Fick två stycken 8 or!!!! En på andra galopp fattningen och en på korrektheten i uppvisningen! Den blev jag VÄLDIGT glad för : )


Sen var det LA:4 och det fanns ingen tid till någon förberedelse inte. Klassen startade direkt och jag hade ju start nr 2 så det blev att gå in i stora ridhuset igen. Dom hade prisutdelning och när 1:an och 2:an galopperade iväg i ett ärevarv blev Latin tokig och skuttade på stället!

Han ville nog också vara med ; )


Det kändes inte lika bra när jag red in på banan andra gången. Han var lite segare och svarade inte alls lika bra på hjälperna. Det kan säkert bero på att jag var trött och otydlig. Det blen ingen mellantrav och skänkelvikningen hackade. Jag försökte få igång honom i halvvolterna men han svarade med ett par skutt. Lugnade honom och skulle ta andra diagonalen i mellantrav. det blev galopp direkt (nu var Latin på hugget)

Andra skänkelvikningen gick bättre (fick en 7:a) och sen kom skritten. Bakdelsvändningarn var kantiga och stela, den ena var även för stor. Den ökade skritten var spänd och kort. Sen fattade jag galopp vid A och lät honom öka på långsidan. Vid upptagningen skuttade han jämfota igen och bröt av, det är något jag måste ta tag i och öva på. 10 meters volten blev kantig och den förvända galoppen var så där...

höger galopp var bättre, voltens första halva var bra och sen gjorde han ett jätte snyggt byte i den förvända. Sista halten och ryggningen gick kanon (fick en 7a) och galoppen fram till G var lite på dubbla spår.

Även om vi hade en massa missar med blandade småhopp så är jag jättenöjd. Han var positiv hela tiden och det är bättre att han är lite på hugget än att han är stendöd!


Fick många snälla och positiva komentarer från publiken och andra ryttare som tyckte han såg fin ut. En sa att han ser ut att vara en halvmeter kortare och det stämmer ju. Han som varit lång som ett ösregn innan.

Någon tyckte han var så snygg nu när han inte var så tjock, så hans nyårsbantning har ju haft något gott med sig.

Vi fick 55, 1 % å det är bra med alla skutt och avbrott.


Här är resultaten http://www3.idrottonline.se/ImageVault/Images/id_110998/ImageVaultHandler.aspx


Men när jag kom hem och tittade på filmen upptäckte jag ett annat problem..... så nu börjar projektet "jakten på (den perfekta) dressyrkroppen" och då är det inte Latins kropp jag syftar på!

Tyckte jag var i bra form i höstas men den formen har på något vis ökat i omfång.

För att kunna rida effektivt och över huvudet få plats i sadeln så måste jag ta bort några centimeter här och där.

Projektet har redan startat med en lång hundrunda i ett ovanligt raskt tempo (vet inte om det var motivationen som satte fart eller om det var den starka medvinden som tryckte på bakifrån) Vi har en nästan oanvänd träningsmojäng liknande orbitrec som ska få deltaga i projektet.

 Alla bra "komma iform" tips tas emot tacksamt : )


Emelie Thoresson var på plats och fotade.

Här är en länk till hennes hemsida. http://www.emtfoto.2u.se/

LB:2 = http://emtfoto.jalbum.net/LB3%20Privath%C3%A4st/

LA:4 = http://emtfoto.jalbum.net/LA4%20Privath%C3%A4st/



 
 
Ingen bild

inte lätt

12 januari 2009 05:56

det är inte lätt med alla krav i dressyren..
perfekta hästen och det största problem den perfekta dressyr kroppen för ryttaren!
vi kankse ska sadla om...
haha! therese

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards