Direktlänk till inlägg 6 februari 2009

Ludna ben och fredagsmys i soffan

Av Natalja - 6 februari 2009 22:09

Tro det eller ej, dimman har kommit för att stanna. Det var inte riktigt lika illa som igår men jag valde att inte rida ut idag.

Istället tänkte jag låta Latin få motionera ensam : )


Mockade och packade hö innan jag tog in honom. Han fick komma in i boxen och äta lite hö innan jag gjorde iordning honom.

Brukar använda däckeln (selen) när jag longerar eller tömkör. Tog fram den plus longerlinan och gummibandet. Tog även ryggvärmaren, perfekt att använda som ländtäcke!


Ställde Latinen i gången för att bortsa honom. Han var duktigt lerig på halsen. Knöt upp svansen för att kunna linda benen, otroligt va luddig ben han har : o


Tog de nya bruna lindorna, de är så fluffiga och långa så ihop med paddarna ser de ut som benvärmare. Latin har ju så korta ben, det gör väl inte saken bättre.


(ignorera de skitiga fossingarna)



Latins öga, han såg så pigg och glad ut idag!


När allt var på plats gick vi upp på banan. Han fick skritta en bra stund för att bli lite varm i pälsen. Han var så fin så han fick trava igång utan inspänning. Det var en bra takt i traven och han rörde hela kroppen. Han kan ibland se ut som en träbock när man longerar och ibland är han så stel så han ser ojämn ut. Men inte idag.. : )

Växlade mellan varven och gjorde volten mindre/större. Ökade och minskade traven också och tog några varv i galopp.


Sen satte jag på "gummibandet" Vill ha ner nacken och få upp ryggen. Med vanliga inspänningar blir han så låst i sidorna. Traven blev ännu bättre och han travade på med långa taktfasta kliv. Galoppen var också jättefin. Han tuggade på bettet och frustade. Han behövde inte gå inspänd så länge, speciellt inte när han går så bra. Jag tog bort gummibandet och då tyckte han att vi skulle byta. Att han stod i mitten och att jag sprang runt honom men jag skrattade bara åt honom och skrittade av honom.


Han fick ha ryggvärmaren på sig en stund efter, när jag tog av allt annat.

Då ville han slicka på mina händer. Han gör det emellanåt, sträcker ut tungan i handflatan och slickar med undersidan på tungan. Man blir så där härligt slemmig efter en stund, som om man hade klappat en hel snigelfamilj. Sen fortsatte han slicka sig runt munnen. Han såg verkligen rolig ut!


Klockan blev snabbt 21 och hästarna fick sin kvällsmat. Jag sa god natt och körde hemåt.


Å nu sitter jag här på ena kanten i soffan. Det är ovanligt trångt idag. Husse har hämtat den blåa filten och då vet vovvarna att dom får ligga i soffan. Snabba som två vesslor hoppar dom upp och gosar ner sig som två små bollar.


Närmast mig, Xera


och brevid husse ligger Lexie


Vilken fredagskväll!

 
 
Aramis

Aramis

7 februari 2009 00:00

Så fiin Latin är! Och söta små lurviga ben :) Kul att han gick så bra idag! Förresten, en sådan B & T-ryggvärmare lägger jag på Aramis rygg också - funkar riktigt bra! Ps. vilka supersöta vovvar - Zäta brukar också kura ihop sig som en boll - visst ser det mysigt ut!

http://aramise.bloggagratis.se

 
ylle

ylle

7 februari 2009 08:28

Vilka härliga vardagsbilder! SÅ kul att se! Söta lurvben, men - då ska Du se min islännings... ska ta en bild vid tillfälle - NÄR DET SLUTAT SNÖA HÄR Gullhundar i soffan! Fint att Latin gick bra, man blir ju så glad då!!!!!!!!!!!!!

http://ponnyflickornasblogg.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

7 februari 2009 22:11

Back on Track värmaren är verkligen kanon. Har märkt STROR skillnad sen jag köpte den!

____________________

Snöar det!? Här är det bara dimmigt : (
Vill också ha lite snö ju!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards