Direktlänk till inlägg 10 februari 2009

Klas Klättermus

Av Natalja - 10 februari 2009 21:47

I morse var jag på välbehövlig massage. Det är två månader sen sist, lite för länge. Jag var ok i rygg och skulderblad, rak och jämn, men min nacke och hals är katastrofala! Fick ett par övningar som är bra för nacken.

Försöker massera själv ibland.... men hur lätt är det! Jag hade behövt dubbelt så långa armar för att nå!


Dom ( alla ) säger att det ska bli snökaos i natt/morgon. Vi får väl se vad det blir av det. Jag hade nästan tänkt låta fot och Latin vila idag men blir det snökaos i morgon så är det lika bra att rida idag när man kan.


Jag tog hoppsadeln och hoppades att det skulle skona foten mer. Men inte då, nu gör det ont upp i benet, baksidan av vaden.... *suck* Vill inte vara trasig! Kommer ihåg en gång för många år sen, jag skulle vara med i VBR:s LuciaShow och rida kadrilj på en ridskolehäst, Göte tror jag han hette.

Han var en lugn och snäll häst men när han fick göra något extra tände han till. Jag tränade i paddocken dagen innan och han fick spelet, brallade av mig och råkade sparka mig på benet.

Det svullnade upp och jag fick sätta mig på akuten. En spricka och gips ( i 6 veckor...) Kunde inte rida på Showen så jag fick vara speaker i stället.

Jag hade verkligen myror i benen då.... Inte för att jag tror att foten är av eller så men jag har ju så svårt att bara sitta still.


Även om det blåste kallt så red jag till sandtaget. Det var länge sen vi klättrade och det är en bra träning där Latin får jobba mer än mig.

Först var han lite seg, men efter ett par vändor i backarna blev det liv i luckan. Det är tung sand och även om det inte är så långa backar så är det jobbigt att klättra där. Jag brukar gå upp på ett ställe och sen skrittar jag en bit bort och klättrar ner på ett annat. På så vis undviker jag mjölksyra och en uttröttad häst.


När vi klättrat klart tänkte jag gå förbi fotbollsplanen och ta fyllevägen hem.

Det ligger en avfallsstation på andra sidan vägen och det hamnar väldigt mycket skräp utanför. En sönderslagen dator låg i kanten och Latin tog ett jätteskutt åt sidan. Ja, han har väl hört talas om datorvirus... tänk om det smittar  ; )


När han är så pigg ( lite som ett ånglok ) får jag påminna honom om att inte  ligga på bettet och dra i mig. Han lydde så fint och travade på så bra att jag bara hängde med och log! En liten halvhalt när han fick lite bråttom och han hiade sig utan att vända taggarna utåt.


Det finns hopp om oss som dressyrekipage!!  

 
 
Ingen bild

Martina

10 februari 2009 22:52

Här har det redan börjat snöa (tisdag kväll) Du får nog ta och kolla upp din lilla fot. Inte bra att ha så ont! Ha det bäst! KRAMAR

 
Aramis

Aramis

11 februari 2009 14:52

Hej hopp :) Ser härligt ut det där! Och så skönt med rejäla pass i backarna (när man som ryttare kan sitta och softa lite medan hästarna jobbar ;) Jag tycker banne mig att vi får parera/synkronisera en tävling här framåt vårkanten :)

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

11 februari 2009 22:37

Martina:
Om den inte blir bättre snart så lovar jag att fotdoktorn ska få kika på den.
Ni har inte blivit insnöade hoppas jag! Jag gissar att ni har mer snö än oss : )
Kram kram

______________________________

Aramis:
Vi får se över tävlingskalendern om vi hittar någon passande tävlig. Det hade verkligen varit kul!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards