Direktlänk till inlägg 6 april 2009

Måndag igen!

Av Natalja - 6 april 2009 22:17

Jag är så glad att det är ljust så länge på kvällarna nu.

Vilken energi man får!! Sen är jag fortfarande halvt uppspelt över gårdagen.

Konstigt, rent resultatmässigt gick det ju inte jätte bra, ändå är jag mer nöjd med denna tävling än någon annan.

Kanske för att jag fasade för att vi skulle bli avbrytna och utskickade för att Latin var trebent eller något liknande, istället lyckas vi få ihop nästan 60 %


Kom till stallet strax innan sju. Tog in Ture och passade på att fylla på vatten i hagen när jag hämtade Latin. Gav honom lite hö att smaka på, la på BoT värmaren under täcket medans jag packade mer hö och fixade till kraftfodret.


Lindade benen, ville ha värme och stöd. På med dressyrsadel och det snälla äggbettet utan snokrem. Struntade i sporrarna och satt upp.

Åh, nu klev Latin iväg utan bekymmer. Han tog ut steget bra och bogarna rörde sig helt utan bekymmer. Skrittade på långa tyglar i ca 20 minuter.

Kortade upp tyglarna och fattade galopp. Vill inte "slita" på traven.


Han var lite stel i sidorna så jag gjorde ett par övergångar till skritt innan vi kom in i skogen. Ställde mig i lätt sits och lät honom galoppera på stigen i en fri form, utan att springa iväg. Han hade full koll på benen och bar sig fint, konstigt att det blir bättre på en smal slingrig stig än på en rak grusväg.


Sen blev det lite skritt och sen galopp igen.

Först kändes allt bra, sen började han tjafsa med munnen. La tungan över better och gick inte fram.

Lättade men han stod på stället! Klatchade till honom med tygeländen på bogen och huuuu vilken fart han fick. Proooade på honom och han stannade. Blev lite upprörd över att jag så bryskt påpekade att han gjorde fel.


Gav honom inte långa tyglar när vi kom ut på asfalten vid åby, utan han fick gå på korta tyglar i form. Det gillade han inte och la tungan över bettet igen. Nä he, jag höll kvar, tänkte inte lätta utan väntar istället ut honom.

Ställde mig i avlastningssits och bad honom trava. Vilken trav då! Takten och bärighet direkt. Travade ca 50 meter sen saktade jag av, fattade galopp och fick jobbba för att hålla ihop honom. Han hade hellre rusat hemåt.


Han gick bra men fortsatte att stöka i munnen. Det är konstigt att han blir så mycket mjukare i halsen när han lägger tungan över... Sista biten gick han kanonbra! Men den lille fulingen försökte hela tiden komma undan.

Han ger en inget gratis! Måste alltid slita sig blå, men så hade jag inga sporrar, inget spö och då vet han så väl att jag inte kommer åt honom på samma vis. Han är inte dum min Latin (eller är det han är)


Travade sista 100 meterna och det gick fin fint! Saktade av men kunde inte ge honom långa tyglar. Han ville ösa på som en ångvält och det känns inte alls nyttigt för hans framben och bogar.  Höll i honom och han dämpade sig morvilligt.


Tur att det inte hann bli kolsvart innan vi var hemma, för min pannlampa var död när jag skulle tända den : (



Ställde Latin i gången med BoT värmaren och ylletäcke, men jag mockade på två röda så det hann inte ge så lång effekt!


I morgon är det tisdag... Friesertisdag : )



 
 
Aramis

Aramis

6 april 2009 23:03

TACK Natalja :) Sötaste New Foresten du har Caroline :) Har också ägt två stycken NF och det är så underbart härliga hästar!

Natalja: Det verkar som om din herre också hade kol under fossingarna idag :) Men det är härligt när de bjuder framåt! Jag är så glad för din skull - att det kändes så bra igår på tävlingen! Ha en härlig Friesertisdag :) Nattikram :)

http://aramise.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards