Direktlänk till inlägg 12 augusti 2009

Dagen efter...

Av Natalja - 12 augusti 2009 22:55

.. nä, bakis är jag inte, men lite träningsvärk kan jag allt känna av i både ben och mage : )

Är fortfarande lite svävande efter gårdagens träning. Nu har jag massor med ny energi att träna vidare i sensommar - höst!

Jag har satt nya mål, ska inte ta upp dom idag. Tycker även att det börjar bli dax att gå tillbaka till vecko-planeringen som jag hade innan jag ramlade av. En ny tävling är i sikte. En lok/reg dressyr(så klart)tävling i Karlshamn den 23 Augusti. Anmälningstiden går ut på söndag och jag tänker i så fall rida LB:2 och LA:4! Är det för tidigt med en LA kanske? Äh, ska jag ändå köra hela vägen dit kan jag lika gärna rida 2 klasser.


Jag har varit på massage idag. Rygg och axlar har fungerat perfekt sista tiden. Nacken har inte varit speciellt spänd heller. Jag märker att ju bättre och mer avslappnad jag kan sitta på hästen, ju bättre sitter jag på jobbet vid skrivbordet. Det fanns inget att hänga upp sig på under massagen. Malin-massör gjorde som förra gången. Halva tiden rygg och halva tiden fot. En ny omgång laser för att få bort svullnaden och få igång cirkulationen.

Den är fortfarande tjock och nu borde den faktiskt vara på bättringsväg med stormsteg tycker jag. Får se vad ortopeden säger när dom hör av sig.


Så jag var i bra form efter skåneträningen, men hur stod det till med min brune kamrat? Jo då. Han och Ture gick på den andra vallen idag med MASSOR med gott gräs. Tog in Ture först, han gick så lugnt och nästan lite slött. Latin hade mer bråttom in, men han gick bra och såg inte stel ut alls.

Jag sadlade för en kort tur på banan. vill inte rida ut när han inte har några baktofflor. Han var framåt och kändes vääääldigt fin i kroppen. Jag skrittade en kvart sen tänkte jag trava lite och försöka rida lätt... det var INTE lätt!

Jag fick sätta mig ner och red en massa övergångar istället. När vänster bog smet blev det lite kantigt men när jag fick med mig yttersidan på volten utan att dra i yttertygeln, så blev han så fin!!

Galoppen var var lite oegagerad och när jag ville ösa på lite, bler det lite för bra med ÖS! Några övergångar där också sen la jag ner honom och försökte rida lätt igen. Det gick lite bättre men Latin gick kanonbra. Han var så loss och kändes så lätt! Saktade av och skrittade av honom. Det blev bara en 20-30 minuters ridning, jag ville mest checka hur han kändes efter gårdagens träning.


I morgon kommer skomakaren... nej Hovslagaren menar jag!!



 
 
Nicolina

Nicolina

13 augusti 2009 00:42

Hallå! Halkade in här av en slump, och skumläste lite! Efter en stund märkte jag att dina bilder från Skåneträningen verkade lite för bekanta.. och då fick jag ju börja läsa lite nogrannare. Jag tränar också för Helena =) Mest det jag ville säga, blev bara lite glad och paff när jag såg att du hade varit där. Kul att du uppskattar henne lika mycket som jag :D Visst mår man som bäst efter hennes skrik i öronen? ;)
Roligt med detaljerad och väluppdaterad blogg, särskilt för en själv att gå tillbaka till sen! Själv är jag lite slarvig med det tyvärr... Ha det bra och lycka till! Kanske syns på nån tävling?
/Nicolina

http://nicolinamagnusson.blogg.se

 
Aramis

Aramis

13 augusti 2009 16:35

Visst är det roligt att träna :) Man lär sig alltid en massa knep och små nyttigheter som man kan ha nytta av! Så kul att det gick fint idag! Han är så söööt din brune ;) Kram kram

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Christina

13 augusti 2009 16:59

Tävlingen i Karlshamn är INSTÄLLD! Deras info har varit urusel. Tur är väl det...ni är ju i toppform och då kan vi slipa lite till!

 
Ingen bild

Natalja

13 augusti 2009 23:34

Hej Nicolina! Kul att du hittade hit!
Ja, Helena är toppenbra, även om hon skäller lite på en ; )
Tack för lyckoönskningen och lycka till själv. Får se om vi vågar oss ner till skåne på någon tävling framöver!

____________________________

Man lär så länge man lever! Ja, visst är han en söting, min lille Latin!
kram kram

____________________________

*morr* Ja, Sophie sa idag att tävlingen var inställd, dåligt att skylla på för få anmälningar innan anmälningstiden ens har gått ut!!
Jaaaa, vilken bra idé! Hinna trimma mera!
Vad säger du om Söndag : )

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards