Direktlänk till inlägg 15 augusti 2009

MorgonPasset

Av Natalja - 15 augusti 2009 15:17

Efter Råttbesöket körde jag till Stallet för fodring och utsläpp.

Det var lite kyligt i luften men man kunde ana att solen skulle värma upp luften ganska snart.

Mycket riktigt, det blev hett!

Jag gick ut med Ture först, sen fyllde jag dunkarna med vatten. Dom går på den bortre änden av vallen nu så slangen räcker inte till vattenbaljan. Passade på att ta med grepen också, tänkte mocka hagen lite när jag ändå gick ner med skottkärran.


Hu, det var svettigt att gå i det höga gräset och försöka få upp de tunga högarna. När kärran var full, gick jag upp till stallet och tömde den.

Mockade Latins box, fyllde på hö o vatten, satte på en maskin med schabrak och lindor. Tittade i hinken med tömmarna. Ja, det kanske jag har glömt att skriva. Jag hade i alla fall glömt bort de stackars tömmarna.

Förra veckan när jag smörjde la jag de stela tömmarna i en hink med olja och varmvatten. Tanken var att de skulle ligga där och gotta till sig en timme eller två. Nu har dom legat där en vecka!!

Jag gissar att det är en halvkass kvalité på dom för dom är inte riktigt mottagliga för olja och sånt. Men men, dom kan ju inte bli sämre!


Hängde upp dom på tork och gick ner med skottkärran till hagen igen.

Fyllde den en gång till men den här gången tog jag med Latin också.

Han hade väl hunnit gå i hagen 1 timma och tyckte nog att jag var lite taskig. Min tanke var att rida ett toppenpass på ridbanan med kandaret och öva diverse krumelurer. Vill kolla ett par saker innan jag lägger upp min semester/tränings period. För er som inte vet, nu har jag hela 3 veckors semester att se fram emot : )


Sadlade lillpojken och lindade benen. Tråcklade på det mysiga nackluddet på kandaret, har ju inte ens hunnit testa det än!! På med stövlarna, hjälm och idag valde jag de långa sporrarna med trissor. Tänkte att jag skulle förfina mina hjälper med dom. Inget spö. Måste vänja oss av med det igen.


Solen sken och det var perfekt ridväder!



Latin såg glad ut idag, bra, då brukar ridningen bli bra : )



Han gillade nog luddet, men jag vet inte om han gillar två bett i munnen : /


Jag klättrade upp, fortfarande på fel sida för att skona foten. Sen började vi med att rida ut en sväng. Skrittade iväg på grusvägen och kände direkt att Latin är pigg idag, Roligt!!


Nackluddet ser ut att sitta bra, just kandaret sitter ju så hårt i nacken med alla remmar och extra bett. 



Nu känner han bara mjuk fårrumpa bakom öronen istället för smala läderremmar (fast man kanske inte tar ullet just från rumpan *fniss*)


Travade en bit på långa tyglar och höll mig i sadeln. Hoppas verkligen inte att någon ser mig när jag rider så! Gissar att det ser ganska konstigt ut med en häst som travar fram med lång hals och en ryttare som håller sig krampaktigt i sadeln för att inte skumpa av,  ha ha!


Vi var väl ute ca 10-15 minuter och gick sedan upp på banan. Jag kortade tyglarna och började med att galoppera. Runt fyrkantspåret och la stora volter. Ja, han var pigg eller rättare sagt springig. Jag fick börja sätta honom i arbete istället.


Kom på en klurig övning där jag började i vänster varv - trav, red öppna längst långsidan, samlad trav på kortsidan, vände in strax innanför spåret, fattade förvänd galopp, galopperade rakt fram, saktade av innan kortsidan, samlad trav längst kortsidan, sluta längst långsidan, sen samlad trav igen, vände in innanför spåret, fattade vänster galopp. osv osv.

Efter ett par vändor varierade jag vart jag fattade och saktade av galoppen. Ibland blev det mitt på kortsidan ibland innan. Sen la jag även in volt i galopp i mitten av ridbanan. Större i den förvända galoppen och mindre i vänster galoppen. När han kändes ok, skrittade vi en stund och sen lika dant i andra varvet.


I början ville han inte riktigt ta min klena vänster skänkel i högervarvet. Jag fick gå på honom lite och då gick det förbli ett par på promenad. Han frågade om hästen inte ville göra som jag ville. Jag förklarade mitt fotproblem och hon sa "Dom är smarta djur"! Hum... jag vet inte om jag kallar det smart... LAT är ett mer passande ord : )

Han tjurade lite och ville resa sig för att komma undan. Jag morrade lite på honom sen gick det bra.


Vi avslutade passet på banan med lite byten. Vissa funkade fint, andra blev minde bra. Jag lärde honom byta på den tiden han fortfarande var hopphäst så han byter lätt men gör det gärna i ett skutt och vill ta det i en hiskelig fart. Att göra det som en dressyrhäst är ju jobbigt!!


När jag var klar tog vi en kort runda i skogen åt andra hållet.

Det är då jag får kvittot på om ridningen har gett något eller inte.

Kortade tyglarna och travade framåt. Latin gick med lätta luftiga steg och jag satt som på moln. SÅ avslappnad och men endå energisk, det är få gånger jag har känt det!! Det enda jag ångrar är att jag inte började rida utan stigbyglar, då brukar jag få igång honom snabbare.


Han blev allt lite svett : ) men såg väldigt nöjd ut!




 
 
Aramis

Aramis

16 augusti 2009 12:34

Hi hi vad han ser nöjd och trött ut på sista bilden :) Så fint väder ni hade igår!!! Vi hade ösregn och ruggigt - men förvisso jättevarmt :-o Härligt att du kom åt honom så bra! Kuuul med den fina traven på slutet :) Kram kram

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

16 augusti 2009 17:14

Jaa, visst syns det på ögat att han är nöjd med sin insats : )

Idag var det riktigt roligt att rida!! Kram kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards