Direktlänk till inlägg 20 augusti 2009

Fotograf och chaufför!

Av Natalja - 20 augusti 2009 13:35

Jag har halkat efter, bloggen blir en dag försenad hela tiden : /

men men jag hinner väl ifatt snart hoppas jag...!


Sovrummet är fortfarande ogjort! Jag insåg att jag behöver bärhjälp och även utrymme att gömma undan en del saker. Istället tog jag tag i "förrådsrummet" på övervåningen. Man kom knappt in och än minde fick in något mer där. Jag asade ut allt och stoppade in allt igen fast så allt fick plats plus att det blev golvyta ledig (så jag kan fylla på med med skräp!)


Hann knappt göra klart innan jag fick slänga ihop lite mat, äta och köra mot Sälleryd. Jag hade lovat lilla Fia att köra henne och hennes lilla Fullblodsdam, Apocalypse till Alette-träningen. Å när jag ändå var där... fick jag även agera fotograf!

Det är en hemskt liten och slingrig väg upp till stallet i Sälleryd. Inte alls långt härifrån egentligen men det tar sin tid när man inte kan köra fortare än 50!


Fia (eller Sophie) som hon egentligen heter, hade första tiden så hon hade hela ridhuset i Sjövingehov för sig själv. Även om det var första gången för Calypsen i det ridhuset så var hon inte det minsta spänd eller nervös. Skönt, hon kan lätt bli stimmig annars.

Alette har själv stor erfarenhet av röda fd galopphästar och kom med många matnyttiga tips till ekipaget. Det är nyttigt att sitta på marken och verkligen lyssna på en träning, ända felet är att man blir SÅ gräsligt sugen på att träna själv!!! Jag valde att inte vara med på denna träning för jag tycker inte att mitt ben är redo för en Alette-träning. Sen funkar det så bra nu för både Angelika och Helena Warme så jag vill inte blanda in en till i det. Stess och spänning är det sista vi behöver nu!


Som vanligt drog träningen ut på tiden och det var två svettiga som till slut kom ut från ridhuset. Vi packade ihop och körde hemåt direkt för Fia skulle jobba och jag skulle till Latin.


Lite bilder:


Halt!


Trav


Galopp


 


När jag kom till stallet var Latin ensam i hagen. Ture var ju iväg på träningen. Latin var väldigt på tårna att ta in idag också! Han kom till och  med galopperandes i hagen och gnäggade åt mig : )


Jag var ganska mör i hela kroppen efter tisdagens träningspass, så jag bestämde mig för att ta grisarundan och ta det lite lugnt.

Tog pelhambettet för lite extra kontroll. Dom gräver längst vägen och har satt upp oranga skyltar. DOM var jätte farliga, ha ha. Första stannade Latin för, sen tog han ett hopp förbi! Den andra tvärvände han för! Knashäst! Vart kommer all energi ifrån?? Är det nässlorna kanske?

Sista biten innan det är dax att skritta av, testade jag att byta lite galopp på rakt spår. Jag hade inga sporrar utan försökta känna när jag skulle byta och bara sitta om. Tror ni det funkade? JAAAA, det var klockrena byten varje gång!! Jag hade lite svårare från vänster till höger, att ta bak min vänsterskänkel. Har märkt att jag fattar båda galopperna med höger ben nu för tiden. Vänster ben gör ingenting, duktig Latin är som har anpassat sig till "handikappsridning" och ändå förstår vad jag menar. Nu måste jag försöka börja använda vänstern mer, annar blir vi väl helt snea till slut ; )


Han gick så bra hela rundan även om han såg spöken lite här och där. Han hade då ingen träningsvärk i alla fall och det är ju kanon.

vi var nog ute i 35 minuter och det var precis lagomt för när jag gick in i stallet märkte jag hur det hade börjat skymma.

Lät honom stå i gången med BoT värmaren över rumpan medans jag mockade.

Jag får nästan kalla hit Latins Equiterapaut, Malin Persson, inte för att han har något problem just nu utan för att hon ska få känna på hans nacke nu. Det måste vara nackmagneten som har gjort undervärk med hans nacke. Han är så fin att rida och hela han ser mer smidig ut nu. Förra sommaren var det som om någon hade stoppat armeringsjärn i hela halsen, nu är den istället gjort av gummi!


Undra vad vi ska hitta på idag : )


 
 
Jessica

Jessica

20 augusti 2009 15:31

Vilket härligt ridhus det ser ut att vara!! Är det öppet eller inglasat? Ska nog sätta upp ett sånt på önskelistan!! =) Kram

http://dromdansaren.blogg.se

 
Aramis

Aramis

20 augusti 2009 21:37

Först måste jag bara säga! WOW vilket RIDHUS!!! Det var det snyggaste jag sett på läääänge! Och hästen inne i ridhuset var verkligen inte dum den heller :) Hälsa ägaren det ;) Så hääärligt att Latinen går så fint nu - den där magneten verkar ha gjort susen! Det är magneten som tar er till prispallarna i MSV! Och JA självklart skulle jag jättegärna vilja komma förbi och hälsa på både dig, ditt hus, dina vovvar och sist men absolut inte minst LATIN! Hade varit toppenroligt! Kram kram :)

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

21 augusti 2009 12:38

Visst är det häftigt : )
Det är öppet!!
Bara spegelsidan har en hel vägg! kram kram

____________________________

Jag ska vidarbefodra berömet till häst + ägare : ) Ridhuset är helt fantastiskt, måste testa å rida där snart!
Magneten var helt rätt, men om det kommer att ge oss någon vinst i Msv har jag lite svårt att tro ; ) men vifortsätter att sikta högt.
Jaaaa! Du är SÅ välkommen! Vi får höras om tid och dag : ) Många kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards