Direktlänk till inlägg 2 december 2009

Efterlysning!

Av Natalja - 2 december 2009 22:15

Läste DENNA uppmaning på KLRKs hemsida.

Blev full i skratt idag när jag red... för jag tänkte precis så.

Får sätta in en egen efterlysning:

Är det någon som råkat gå hem med min bruna Pålle? Ja ni vet han som kan vara lite stel i benen på morgonen. Ett annat kännetecken är att han kan vara aningens seg och tung att rida, ja man ser honom ofta i en låg form på bogarna, travandes i en ponnytrav!  

Kvar i stallet står det en vacker dressyrhäst som är pigg och allert!!

 

Jag valde att rida ut i månens sken eftersom det kommer att bli intensiv ridning i ridhus i helgen. Planerar att köra honom i morgon och vila på fredag.

Det var kallt i luften så jag packade på mig hur mycket kläder som helst. Tänkte testa att rida i kängorna och short-chapsen. Iklädda ett dussin reflexer gav vi oss iväg på Grisarundan. Det var så pass ljust ute att jag inte ens behövde tända pannlampan.


För att kunna rida i Fleecevantarna tog jag hoppetränset. Tyglarna som tillhör det tränset har invävda gummitrådar. Perfekt om man inte vill att tyglarna ska halka ur handen. 


  


När jag kortade upp tyglarna för att börja jogga lite, så kom turbo-Latin fram! Han tyckte att vi skulle rida rundan på kortast möjliga tid! Jag med mina vingliga ben hade fullt skå med att bara rida lätt. Det funkade faktiskt men jag hade inte tackat nej till en lugn och fin trav     


Jag fick bryta av till skritt var 10:e meter för att samla ihop alla kroppsdelar, både mina och Latins. För varje igångsättning tog han nya tag och traven blev bara luftigare och större för varje gång.

ÄNTLIGEN kom jag fram till asfalten och fick skritta en stund, ha ha!!

Självklart hade jag på tok för mycket kläder på mig, jag ångade som en finsk bastu   


Efter den korta skritten var det galoppdax! Givetvis skuttade han iväg som ett fullblod på Jägersro! Jag vill ju inte sitta och tjuvhålla honom när han är framåt men samtidigt får han inte älga iväg och bli lång som ett ösregn.

Även om han är pigg och framåt, så är allt läsigt så han går inte ärligt fram, ja man kan väl säga att han är inte framme för skänkeln utan pga stolletyg!


Vi överlevde galoppen och skrittade förbi den läskiga bäcken. Sen fattade jag vänster galopp och den var lättare att kontrollera.

Växlade mellan trav och galopp och gjorde vad jag kunde för att hålla honom inom ramen. Sista biten i trav gick lite väl fort... Det var bara skjutkraft, ingen bärighet alls. Högerbogen smet när jag försökte samla honom. Ställde då honom ordentligt till vänster, lättade på höger och petade ett par gånger med det korta spöet på höger bog. Wiii!! Han skuttade ett par gånger sen travade han iväg som en PRE hingst!!! Han var hög i nacken, sänkte korset och böjde benen så knäna kom upp! Har aldrig kännt något liknande på honom!!   


Bara för att testa, la jag till skänklarna lite lite grann, höll kvar stödet i munnen och YES han bara längde traven som om han vore gjord av gummi!!

Jag klappade honom, saktade genast av och lät honom skritta hem på långa tyglar. Massagen måste ha gjort underverk  


  

 
 
Aramis

Aramis

3 december 2009 22:22

Hi hi :o) Hoppas inte att du får något svar på din efterlysning :) (missförstå mig rätt) :):):)

Häääärligt att han är så fiiin nu! Jag vill se filmer från när du var här nuuuuuuuu :o) Ser fram emot tävlingsrapport från helgens LA:6 :) Wihiiii - ni kommer att vinna så det stänker om det! Kram kram

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

3 december 2009 22:55

Nä, än har ingen hört av sig : )
Ooooo, ska göra ett försök att få in de där filmerna! Mannen har ju haft lite annat att pyssla med här : / å jag är ju lika teknisk som en myra med tre ben, ha ha!

LA:6an kommer bara vara en programridning men självklart satsar vi på vinst i de andra två klasserna ; )
Kram kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards