Direktlänk till inlägg 10 april 2011

Skritt....

Av Natalja - 10 april 2011 22:11

Oj oj oj vilket underbart härligt vårväder vi har haft i Blekinge idag!!

Jag agerade "Pelle-Redig" och putsade alla husets 9 fönster. Kan säga att de var verkligen hög tid att göra det, nu kan vi till och med se ut ur dom, ha ha!

Tog sen en promenix med doggsen, ett litet försök att få upp någon slags kondis.

Vet inte vem som flåsade mest när vi kom hem, det märktes till och med på hundarna att det var varmare än vanligt. GammelXera la sig platt på det svala hallgolvet när vi kom tillbaka. Jag hade lätt kunnat följt hennes exempel men istället for vi till Lindås för att äta middag hos Rogers föräldrar.


Men inte blev jag nå piggare av maten, snarare tvärtom! Jag fick skärpa mig för att inte somna vid matbordet. Man blir trött av alla frisk luft.


Körde hemåt och bytte kostym. Sen var jag redo för stallet. Anlände runt 19 tiden och tog in Latin direkt. Ställde honom ute för det går inte att rykta den där dammiga, håriga typen inomhus. Det bara rasar brun vinterpäls från honom och helst vill alla killiga hårstrån in i näsa och mun!!


När han var någolunda ren, åkte sadeln på. Idag tog jag varken stövlar eller benskydd, nä jag tänkte ta en lugn runda.

Så blev det också. Vi skrittade rundan "mellan ladorna" och det tog väl ca 40 minuter. Samlade skritten en aning på gräsvägen (läs gegg-vägen) annars var det långa tyglar resten av rundan.

Eftersom han fick ett svettigt pass igår tänkte jag att det kunde passa med en skrittrunda.


Sista biten hem hade hela hans gamla kropp hinnit igång och han traskade på fin fint. Tänk va tiderna ändras, förr var det träning och tävling som låg i fokus, Jag tävlade och red gärna andras hästar! Nu är jag sååå nöjd med att skritta runt på min brune vän, även om jag inte kan träna eller tävla honom. Han hälsa är prio ett, min ridning kommer tvåa. Jag tror att även vi ryttare ibland kan behöva en paus från tävlingar och sånt... Annars kan det lätt bli FÖR mycket och då tröttnar man lättare.

Självklart är jag super-sugen på att träna och tävla någon rolig klass, men det gör inget om det dröjer ett halvår, ett år eller två innan jag hoppar i tävlingskostymen igen!


Förresten.... Silver är inlagd igen    En liten envis röd lampa började lysa tillsammans med en irriterande pipande signal. Det var bara att låta DrRoger ta en titt på honom. Det visade sig vara en lite bricka vid vänster bakbroms som ärjat sönder så bromsvätskan rann ut där.... Inte bra, utan bromsvätska = inga bromsar. Tur att detta hände på vägen hem från City igår i 30 km / tim och inte på väg till jobbet i 100 km / tim...


Lexie leker!


     


 




 
 
ylle

ylle

11 april 2011 18:02

Natalja, jag tycker att din inställning till din häst och hans hälsa är TOPPEN! Bara så att du vet! Och vad flitig du är med hushållsarbete, hundlek och ridning, plus släktmiddag... puh.. undra på att du är trött!!!!!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ulla

12 april 2011 11:30

Håller med Ylle, det märks verkligen att du tänker på Latin i första hand och det är så skönt att läsa! "Gratta" honom i efterskott och ge honom en puss på mulen:-))

 
Ingen bild

Natalja

12 april 2011 22:21

Ylle och Ulla: Tack båda för snälla kommentarer. Det är allt för många som INTE tycker att man ska kämpa och lägga tid och pengar på en trasig häst. Jag kan inte göra mig av med honom bara för han inte duger som tävlingshäst just nu.. Det vore som att sudda ut allt han har gjort tidigare också. Nä, alla hästar, tävlingshästar som skogsmullar har rätt till en värdig pension. Så länge de lever och mår bra ska de få fortsätta med det.
Latin tackar för pussen : )

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards