Direktlänk till inlägg 18 augusti 2011

Gravid hästägare

Av Natalja - 18 augusti 2011 14:59

Eftersom Latin har fått sin årliga influensaspruta idag


 


och bara går i hagen och äter


 

Tänkte jag passa på att uppdatera er om min runda mage och hur det är att vara en gravid hästägare.

Många har ju hittat tillbaka till bloggen nu efter sommaren och frågorna angående magen har trillat in ganska tätt.


Jag är just nu i vecka 30. Det innebär att jag har 10 veckor kvar innan bäbis ska ut. (Den är beräknad till den 23 oktober)

Som ni sett i tidigare inlägg så rider jag fortfarande men eftersom magen växer 1 cm i veckan så tar det nog inte lång tid innan jag väljer att stanna på backen. Jag har ju alltid vagnen att ta till om Latin får allt för långtråkigt.


Det här med barn har inte riktigt funnits med i tankarna tidigare men oj hoppsan vad det kan hända grejer med ens moderskänslor när man blir lite äldre.

När tanken var född, så fanns det ingen återvändo. Och nu, känns allt hur naturligt som helst.

Ja det har hänt stora förändringar detta år! Latin är fortfarande sjukpensionär och det kommer han väl vara resten av sitt liv skulle jag tro.


Vi har sålt vårt gula hus intill den trafikerade vägen E:22an och köpt ett litet rött hus på landet. Det är visserligen bara 3 km från det förra huset men vilket lugn man finner här!! Inte en bil så långt örat kan nå!

Här kommer Latin tillsammans med vårt lilla nyförvärv, Amazing Warrior, gå på lösdrift. Latin har ju bott här sen 1 juni och Fölsingen kommer så fort han är redo att flytta ifrån mamma Amelia.

Min dröm har verkligen gått i uppfyllelse!!


Hur är det då att vara hästägare samtidigt som man vankar fram som en anka?
Ja, jag har försökt att forska i detta lite tidigare men bara kommit fram till att det är besvärligt.


Man kan inte rida

Man är bara trött och grinig 

Man får inte bära tungt

Det finns inga mammaridbyxor

osv osv....


Men jag har faktiskt inte märkt av så många bekymmer än.
Jo, ridbyxorna var ju ett problem men när det inte gick att knäppa det största byxorna jag hade, satte jag en tråd i knapphålet!


Latin är ju världens snällaste och hans promenadtakt passar bra till en gravid. Jag kan tänka mig att allt blir mycket mer besvärligt om man har en avkastarkung, för då ska man väl undvika att rida om det finns en risk att man kasar i backen. Det är tillräckligt farlig utan bäbis i magen.

Jag har inte suttit upp på någon annan häst sen jag blev gravid. Man ska inte vara mesig men samtidigt inte ta några onödiga risker.


I och med att Latin har gått på sommarbete de senaste månaderna har det inte varit så tunga lyft heller. Roger ställer upp och hinkar upp vatten. Mocka hagen har jag klarat av utan några krämpor. Jag har ju lite svårt att sitta still och gör hellre lite skitgöra än ingenting alls.


Latin kommer ju att få vila ett tag precis runt förlossningen men jag tror han fixar det galant tack vare lösdriften. Han rör sig mycket bättre nu när han är ute dygnet runt och får han sen en yngre kompis så får han garanterat hålla igång.


Halva vinterhagen är klar, ja vi börjar med halva detta året för det är så väldigt mycket att rensa upp och tar vi allt på en gång finns det en risk att vi inte hinner klart innan hösten.

Staketet är på plats och nu jobbar gubbarna med att tömma logen. Där står det en hel hög med gamla jordbruksredskap och annat skräp som måste ut om det ska kunna bo hästar där i vinter.


Jag kommer att ha halm som underlag och även fodra med hö där inne. Annars finns det kanske en risk att de inte ens går in där, ha ha! Så var det i alla fall när Latin gick på lösdrift som unghäst, han och de andra hingstarna gick ute i ur och skur. Vindskyddet använde de bara som toalett!! Jag hoppas inte Latin ska behöva täcke, han sätter ju rätt mycket päls men skulle det visa sig att han fortsätter att vara den fryskyckling som han har varit så får han ha en vinterjacka på sig.


Denna lösning tror jag blir den bästa både för mig och hästarna. Sen får vi se om det blir lösdrift även nästa år eller om det byggs boxar någonstans… Det återstår att se!





 
 
Jenny

Jenny

18 augusti 2011 22:45

Jag tycker att du har löst det väldigt bra för Latin!! Han kommer säkert att ha det toppenbra! När jag var gravid hade jag hjälp med Loppan, men jag bara sköt på det hela tiden. Jag trodde aldrig att jag skulle klara av att mocka, bära vatten eller hämta Loppan i hagen i slutet av graviditeten. Men det gick faktiskt riktigt bra. Jag hade ju turen att må ganska bra så det är väl dessvärre inte så för alla.. Jag slutade rida i v 20, just för att jag flög av..! :O Hamnade på fötter som tur var! Har ju en liten luring till häst.. Lycka till med allt!! Ska hålla bra koll på webbisarna framöver!

http://detlillapyret.blogg.se

 
T

T

19 augusti 2011 14:41

Jag tycker dina planer låter helt fenomenal!
Sen tycker jag att du har sunda och kloka beslut ang din graviditet. Okej, jag vet väl inte så mkt om sådant. Men tkr det låter bra iaf :D
Tror på att man behöver hålla igång så mycket som möjligt även om man är gravid, musklerna måste ju hållas igång annars blir det ju så mycket att bygga upp igen efteråt.
Ser fram emot fortsättningen på graviditeten och nytillskottet på hästfronten :) Lycka till med allt!
Kram kram

http://therre.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Sofie Abbereus

19 augusti 2011 15:48

Måste kännas skönt att KUNNA vara så aktiv under graviditeten. Jag kände precis som du, att så länge man känner sig säker på den hästen man sitter på är det OK, annars får det va'. Man måste ändå prioritera bäbisen i magen... Och en glad mamma är en glad bäbis!

Själv led jag ju av både diskbråcket (då ska man ju helst vara mycket i rörelse) och foglossning (VILA!) vilket blev lite moment 22, alltid ont någonstans... Hade jag haft en lugn och fin häst att rida på hade det nog varit bästa medicinen :-)

Lycka till och ha det bra, klappa magen *kram*

/Sofie

 
marie

marie

12 oktober 2011 14:58

Kul med fler hästägare som är gravida! Hoppas allt går bra för er:)

http://www.mphotos.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards