Direktlänk till inlägg 19 november 2011

En skimmel.... å så en till!

Av Natalja - 19 november 2011 17:54

Det var inte många som var vakna när Silver med tillhörande släp lämnade Vinberga och styrde mot Småland. För att hinna fram och tillbaka innan dagsljuset tog slut krävde en tidig start.

Planen var att lasta en liten fölunge och vända hemåt direkt. Det var inte alls Fölsings plan. Han ville inte alls hänga med i släpet. Å så är han ju inte så liten heller. Jag skulle gissa att hans mankhöjd redan ligger någonstans mellan 120 och 130 cm. Så man BÄR ju inte in honom direkt... sen har han lååååånga ben som är överallt, hi hi


Så för att resan skulle bli så trevlig som möjligt för den gråa ynglingen så fick Mamma Amelia gå in i släpet.

Då var han betydligt mer villig att gå in i släpet. Nja, vi fick använda en hel del armstyrka för att baxa in honom men han var lugn och när vi puttade där bak, tog han små små steg i rätt riktning.

Resan gick mycket bra. Amelia är lugnet själv i släpet och det smittade av sig på Fölsingen.


När vi väl kom fram här hemma, fick Latin och Jojje flytta till sommarhagen. De båda skimlarna fick då chansen att undersöka hagen och logen i lugn o ro. 



 


 


 


   


Innan det blev helt bläck-svart ute, lockade jag in de två grå på logen. Gav de en regäl hö-hög och stängde om dem. Sen gick jag för att hämta pojkarna i sommarhagen. De fick också en jättehög med hö i hagen.

De får sova under bar himmel i natt. Tur att det både är uppehåll och många plusgrader. Men å andra sidan så är de vana att vara ute. Fösing och mamma Amelia bor ju normalt sett innomhus.
Fölsing tycker nog att det känns tryckt att ha mamma hos sig på nytt ställe, men i morgon ska han få träffa sin nya storebror Latin och går allt bra så åker mamma hem till småland igen!


 
 
Ingen bild

Ann-Sofie

19 november 2011 23:28

Så sööt fölis! Sådär fick vi också göra en gång när vi skulle hämta ett islandsföl, han ville inte gå in själv så han fick ta med sig sin mamma hem till oss. Dock var det inte så långt så hans mamma åkte tillbaka senare på kvällen :)

 
Maria

Maria

20 november 2011 16:32

Åh lilla sötisen! Hoppas allt är bra med er alla! När du har ork och tid en dag så kommer jag och Melwin och kelar hästar om får :) Många kramar!

http://www.mammaz.com

 
Ingen bild

E-K

20 november 2011 16:38

Åh lille vännen då! Inte lätt att ge sig ut i stora världen helt fälv! Klart mamma ska fölla med å hålla handen! ;)tihi, jätte söt är han!!! :)

 
Ingen bild

Natalja

20 november 2011 21:01

Ann-Sofie: Bättre att ta med mamma och köra en extra gång istället för att skrämma livet ut fölsing : )

Maria: Klart ni får komma!! Kram kram

E-K: Hi hi, nä precis! Bättre att ta med morsan när man ska ut å resa. Han är superfin!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards