Direktlänk till inlägg 2 augusti 2012

Snabbt & enkelt

Av Natalja - 2 augusti 2012 22:38

Kuckeliku sa grävmaskinen när den kl 07:00 började tömma gödselstacken!


 


Fast fotot är taget långt senare.... Roger fick själv kliva upp i ottan medans jag och Theo sov till kvart över åtta!

Lyx-morsa är jag med världens snällaste unge! Vaknar han tidigare. tex vid femtiden, då får han en ny blöja och en slurk vatten, sen somnar han om!!   


Tänk va smidigt det går när man har en stor maskin till hjälp. Hade vi tömt det där gödset och grävt dräneringen för hand så hade det tagit minst ett halvår och innan dess hade vi nog tröttnat och gett upp!

Nu tog det en förmiddag och en kaffepaus, sen var skiten väck och geggan borta!








Under tiden var hästarna i gräshagen och åt hö! Konstig kombination men så blir det när gräset inte räcker.


 


Jag smög in och iaktog mina pojkar en stund.
Har ni sett va Walle har vuxit. Inte bara på höjden utan även bredden!


 


Fast han tyckte nog att jag var konstig som smög runt med kameran bakom dom.   


 


Spanade även in Walles coola ben. De är liksom melerade på något vis.


 


Här är Latins bakben. Härligt att se dom så smala och fina!

Han har väl i princip varit tjock i bakbenen i större delen av sitt liv. Det tar jag som ett tecken på att han mår rätt ok nu   


 


När grävis hade åkt hem och middagen var uppäten, var det dags för en ridtur. Eftersom de lovat regn och åska i natt så ville jag ha tillbaka hästarna till vinterhagen igen. Gjorde ett tvärkast i de vardagliga rutinerna och istället för att ta Latin och Walle ihop så tog jag Jojje och Walle. Lämnade Latin i hagen.
Oj, det ställde till det i huvudet på de små. Stannade den ena så gick den andra. När jag fått den första att vänta ja då gick den andra och tvärt om! Sen var ju allt dessutom dö-farligt efter att grävmaskinen hade varit där.
Walle såg inte Jojje som någon trygghet alls. Istället klättrade han på mig och helst hade han nog velat att jag skulle ha burit ner honom till logen.

Till slut kom vi fram till vinterhagen (under tiden sprang Latin i hagen och SKREK) å då upptäcker de gruset utanför dörren. Tror ni småpojkarna vågade gå in? Nääää, men med en morot i skjortärmen så fick jag till slut in dom på rätt sida staketet. Sen var det bara att göra Latin redo för ridturen.

Han var helt hispig och uppförde sig inte alls som en gammal trygg valack!

Jag fick morra lite på honom när han trippade ut ur hagen. Men det tog inte många sekunder innan han var sig själv igen. Dock höll jag i honom ifall han skulle få ett återfall eller två.


När han var påklätt och jag uppflugen, gick vi med tveksamma kliv ner förbi småpojkarna. De hade redan vant sig vid gruset, men Latin blev så där stimmig igen.


 


Jag hoppas inte Jojje tänker rulla sig i det bara, han blev vit på mulen bara av att lukta på det!!!


 


Innan vi kunde ge oss iväg var Latin tvungen att spana in grushögen som låg på vändplatsen.

Den kunde ju anfalla om han inte var på sin vakt   


 


Han var väldigt pigg o framåt hela rundan runt! Kul! Ja han vara till o med aningens svettig på halsen och under sadeln när vi var tillbaka efter ca 40 minuter.

Det var nog tur att de fick sova i vinterhagen. Vid elva tiden kom regnet och åskan (därför skriver jag klart detta inlägg idag, fredag) Jag skickade ut Roger i regnet för att kolla vart de valde att vara. Då stod de utanför logen men ingen av dom verkade oroliga. Skönt å de gick säkert in på logen sen för att torka till, äta lite och kanske ta en lur.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards