Direktlänk till inlägg 16 juni 2009

Massage och laser

Av Natalja - 16 juni 2009 22:22

Idag var det min tur att få massage.

Denna gången kunde jag GÅ bort till Malins mottagning utan kryckor. Förra gången höll jag på att slå halvt ihjäl mig innan jag kom upp för alla trappor och genom alla tunga dörrar.

Det märkliga förra gången var att jag hade blivit av med alla spänningar i nacke och axlar, ojämnheten var som borta, istället hade jag musklat axlarna på ett bra sätt. Tänk att det kan vara nyttigt att hoppa på kryckor.


Samma sak idag, jag var hur fin som helst i axlarna och nacken och nu har jag både slutat hoppa på kryckor OCH börjat rida. Skönt, då gör jag ju rätt i alla fall : )

Foten fick en omgång laser också. Det kändes ingenting (det skulle det inte göra heller) och till slut masserade hon in liniment på foten.

Jag tog på min snygga "sock" och gick tillbaka till jobbet.

Efter bara en liten stund började det kännas som jag hade foten i en hink med is. Det var inte obehagligt, det kändes bara lite märkligt.

Tyckte redan att jag hade mer rörlighet i fotleden. Får nog kosta på mig ett återbesök snart!! Kan det påskynda läkningen så är det ju kanon!!!


Gjorde mina "plikter" hemma innan jag åkte till stallet. Idag var det toan och dammsugning som stog på schemat. Något hade korkat igen munstycket på dammsugaren så den vägrade äta en enda dammtuss till. Trodde först att den var mätt men det fanns gott om plats i påsen.

Så jag fick plocka fram det lilla munstycket som man till exempel dammsuger soffor och sånt med. Tur ingen såg mig för det såg lite löjligt ut : )


Ridbanan hade fått sig en omgång med traktorn. Eftersom den är så pass ny så rör det sig lite här och där och på vissa ställen har det varit lite tungt. Det visade sig vara precis där dräneringen var nergrävd. Nu är det fixat och jag var förste testpilot.

Latin var lite stel när han gick in från hagen. vänster bakben är lite släpigt och bogarna något stela.

Satte upp och red upp på banan. Han kändes fin och var väldigt alert!

Skrittade ca 15 min innan jag la in lite trav. Ett par steg och så en övergång. Red honom rak ett varv, sen ett varv överböjd, lite för att tänja och stretcha. Ställde utåt och samlade skritten.


När jag fick med mig bakbenen i skritt så blev traven jättebra ur den. Travade han iväg lite halvhjärtat så blev det inge bra alls.

Stundtals var han kanonfin, men jag fick kämpa. Det är inte lätt med bara ett ben och utan stigbyglar.

Min sits blir bättre för varje dag och vissa varv kunde jag sitta kvar på rumpegumpen i galoppen trots att han försökte lyfta mig därifrån.


Är jättenöjd med dagens pass och hoppas att det blir träning i morgon!


Nu har jag bara 2 bekymmer....

ett är ett trevligt bekymmer, det andra är inte lika trevligt.

Eftersom jag tappat en hel del kilon sen nyår, ja det var nere på 8 kg och vände, nu har jag gått upp 2 igen. Förmodligen för att jag inte kan gå så bra och inte hoppar på kryckor, sen har jag väl fått tillbaka lite muskelmassa och det väger ju. Äh, dom är snart borta igen, sen ska helt 3-4 kg till bort innan jag är nöjd. Bekymret nu är att mina shortchaps som jag har när jag rider.... KASAR NER!! Inte så mycket på tjockefoten, men på höger ser den mer ut som en benvärmare från åttitalet.


Det tråkiga bekymret är att låren vägrar att lämna ifrån sig ett enda gram fläsk. Speciellt på insidan. Vet inte hur jag ska forma om just den kroppsdelen. Ridning utan stigbyglar kanske? Får väl vänta å se ; )

 
 
Jessica

Jessica

16 juni 2009 23:21

Härligt att du har unnat DIG detta! Annars brukar man vara så duktig på att låta hästarna få allt!!

Kul att ridpasset gick bra!

Kramis

http://dromdansaren.blogg.se

 
Tessab

Tessab

16 juni 2009 23:33

Då fortsätter jag också utan stogbyglar;)

http://roxette

 
Aramis

Aramis

17 juni 2009 18:26

Men så kul att det går framåt så med foten!! Snart får du ner den i en ridstövel och då bär det raka vägen in på medelsvårbanan :) Skönt med massage och liniment - då vet vi hur det känns för våra små fålar när de får liniment! Så härligt att Latin gick så fint! Det var nog gårdagens race :) Kram kram :)

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

18 juni 2009 00:06

Ja, det tog ett par år innan jag insåg att jag också behöver massage : )
Kan verkligen rekomendera det.
kram kram

____________________________

Kör på Tessan!

____________________________

Nja, stöveln får nog vänta ett tag till.
Foten behöver gå ner ett par storlekar till.
Kramis

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards