Direktlänk till inlägg 1 januari 2010

2009 blir 2010

Av Natalja - 1 januari 2010 13:29

Onsdagen den 30 december

 

Halvdag på jobbet så jag passade på att göra en hög med ärenden innan jag körde hemåt. Tog på mig varma kläder och tog med Flickorna (vovvarna) till stallet. Vi hann gå en lång runda innan det började skymma, trevligt att variera promenad-plats när man har möjlighet.

Lät Latinen vila idag, det var såååå kallt och halt och på håll hördes det allt fler smällare.

Bättre han sparar lite hull även om jag skulle behöva bli av med lite  

 

 

Torsdagen den 31 december

 

Det var en kall morgon!


  


Började dagen med att knåda ett par hästar i Lyckeby.

Extra roligt var det att få se och känna på ponnyn Lussan som äntligen är igång efter en långdragen skada. Hon hade verkligen ändra form (till det bättre!!)

Onyx har fått mycket massage i sina dar men nu hade han fullkomligt exploderat i muskelmassa. Jag fick ta i ända i från tårna för att komma in i musklerna lite grann! Martina måste ha gett honom ananbolas   Nä, hemligheten ligger nog i att han vid två tillfällen (mellan massagerna) fått behandling för snett bäcken och två roterade kotor. Såna avancerade saker kan ju inte jag fixa till. Nu kunde han röra korrekt och musklerna kan arbeta utan spänning... Då växer dom helt enkelt!


  


  


Kan bara nämna lite kort att det är en otrolig skillnad på "hopp-musker" och "dressyr-muskler" Dressyrhästar i inte så explosiva i sina muskler som hopphästarna är och oftast har de också mer hull.

Så jag kan tänka mig att om man har en hopphäst som behöver stärka sig och bli lite mer "biffig", då matar man den lite mer och rider dressyr å när man vill elda igång en dressyrhäst så minskar man lite på maten och hoppar och skuttar ett tag   (fast det är nog inte SÅ enkelt i verkligenheten som det låter)


Efter massagen körde jag hem en vända och dammsög hundhår. Innan klockan blev för mycket körde jag till stallet och tog in alla hästarna. Jag hann precis få in sista och minsta Pållen så började grannarna smälla av raketer bara en liten bit ifrån hagarna. Latin stressade runt i boxen.


Ja han hade nog reda börjar stimma igår, för han hade inte ätit upp allt hö och det var inte längre en prydlig bajshög att mocka bort.


  


Jag packade hö till frukosten och när jag kommer in i stallet igen ryker det om Latin. Oj, nu brinner han visst, tänkte jag men det var bara ånga! Han var helt genomsvett under det tjocka täcket.

Jag tog av det och lät honom svalna av innan jag istället la på Ylletäcket. Det släpper ju åtminstone igenom svetten om han stimmar för mycket.

Hu, jag blev alldeles nervös av att se honom i boxen, å vad ska man göra!!? Han blir ju inte lugnare av att jag står där och försöker prata med honom, Han är ju helt okontaktbar.

Lamporna fick vara tända och radion stod på. Sen lämnade jag stallet och hoppades att alla skulle överleva natten. Kvälls och sedan natt"personalen" skulle höra av sig om något hände och så länge jag var vaken, hörde jag inget.


Väl hemma städade jag lite till medans Roger fixade maten.

Tände lite ljus och Marshmallows, nej jag menar ju Marshaller!!

Gästerna dök upp vid 18 och ganska omgående började vi äta


  


å vi drack


  


så vi blev alldeles suddiga!!


  


Vovvarna utövade avancerat tiggeri (som senare gav resultat)


   


Efter maten (MYCKET MAT följt av kaffe och hemmagjord kardemummaglass) var klockan nästan 12! Vi smet ut i kylan med champanjen i högsta hugg.


  


Bo hade valt en olämplig mössa för ändamålet!

Camillas val värmde mycket mer   


Huvudlös husse + Lexie


  


Xera gick på upptäcktsfärd


  


Sniffade snabbt upp grannarnas hundar men valde att inte skälla ut dom just denna högtidsdag.


Ja, sen slog klockan 12 och alla runt oss började avfyra sina bomber och raketer. Undra hur mycket pengar som gick upp i rök där plus alla livrädda djur!

Vovvarna reagerar inte alls på smällarna som tur är men när jag tittade ut över åkrarna mot Jämjö och mot stallet, kunde jag nästa känna i magen hur orolig Latin var   


  


Det blev sent innan vi somnade (även om jag tjuvsov lite i soffan både före och efter tolvslaget... trevlig värdinna jag är!! *not*)


Så i förmiddags var det vissa i familjen som tog sig en extra tupplur.


  


Nu ska jag strax köra till stackars Latin och se hur han mår!

 
 
Emily

Emily

1 januari 2010 20:14

Skönt att det finns fler som har hundar som inte blir rädda. Våra halvsov. Skönt när det är så. Kan tänka att det var lagom stressande endå att hästen reagerar på sånt. :/
Jobbar du som hästmassör? :)

//Emily
(har fastnat till att följa din blogg nu. :P)

http://emiiily.blogspot.com

 
Ingen bild

Natalja

1 januari 2010 22:27

Emily: Hi hi, du får mer än gärna följa bloggen : )
Jag masserar bara vänner och bekantas hästar lite då och då, tror inte det finns hästunderlag att jobba som hästmassör på heltid här i Blekinge, tyvärr.

 
Aramis

Aramis

2 januari 2010 10:08

Åhhh vilket trevligt nyårsaftonsreportage! Ni verkar ha haft såå trevligt! Zäta var också lugn under smällandet, Aramis något nervös men inga större bekymmer. Stackars Latin denna jobbiga dag :( Han skulle köras ut till ett stall långt ut i skogen, på avstånd från smällare och rakteter, där han kunde ta det lugnt! Massa kramar!

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

2 januari 2010 14:27

Aramis: Tackar! Ja, vi hade trevligt! Skönt att Zäta inte heller jagar upp sig. Jag får hitta en bunker någonstans långt borta där jag kan gömma Latin på nyårsnatten. Har jag tur så börjar hans nyårsmällar-skräck gå över. Han har varit MYCKET lugnare i år!
kram kram

 
ylle

ylle

2 januari 2010 20:13

Stackars Latinpojken! Man ser på bajset på väggen hur jobbigt han haft det... mitt råd är att satsa på Valeriana och ge några matskedar per gång fm, em och kväll nästa nyårsafton (i litet kraftfoder) Det finns naturlig V att köpa via nätbutiker som säljer örter för hästar. För Vhiskur gör det underverk, han var lika nervig som L förr om åren.... I övrigt verkar ni ju ha haft en toppenkväll!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards