Direktlänk till inlägg 7 januari 2010

Vardag igen men jag har lite semester kvar!

Av Natalja - 7 januari 2010 23:30

Tiden går fort när man har roligt.

Gästerna har åkt hemåt och vi har många trevliga minnen att tänka tillbaka till.

Vi såg Sherlock Holmes på Karlskronas nya Biograf. Roger fyllde 36 år. Iskalla Torhamns Udde. Torra Pizzor från Jämjö. Eluppvärmd isskrapa osv osv...

Vi tackar för besöket och ser redan fram emot nästa!!!   

Snö har vi fått så det räcker och blir över. Tur i oturen att det är kallt för då är snön lätthanterlig.


Jag började dagen med att ta mig till stallet för att fodra och sedan släppa ut 6 ½ luddiga hästar. Klädde mig i termobrallor och tjock vinterjacka, men när man plumsat i snön ett par vändor med höpåsar och hästar så är det inte så kallt längre. När alla var ute började det snöa igen! Stora vita flingor vräkte ner.

Jag passade på att städa lite i sadelkammaren (så nu kommer ingen hitta sina grejer igen   ) Sen mockade jag och försökte finfördela en bale torv. Den var genomfrusen och jag fick slita för att få isär något alls.

Packade hö och fyllde på vatten. Tog med mig två hinkar vatten ut till hästarna för att låta dom dricka lite men nej då... ingen ville ha! PP satte nästan i en av hinkarna och bara blaskade lite.


Tog med Latinen in och funderade på vad vi skulle hitta på. Jag var inte alls sugen på att ställa mig dubbelvikt och sätta i broddarna, nä jag orkade inte ens sadla. Så jag tog ylletäcke, hjälm och tränset med jaktkandaret på sen gick vi upp ridbanan. Där blev det ett lugnt och avslappnat pass barbacka!

Han var så enormt lättriden idag!! Jag kunde ställa och svänga som ingenting.

Han var till och med mjuk att sitta på. Ja, nu gick det ju i slowmotion å då brukar han vara bekvämare att sitta på, men ändå. Han har ju vilat i 3 dagar så jag trodde att han skulle vara spändare och kanske lite stel.


Galoppen var till o med MYCKET bra!! Ja jag hade kunnat sitta där i evigheter men fick ta mig i kragen och hålla mig till ett kort pass.

Han frustade och det kändes nästan som han tyckte det var skönt att få röra på sig lite ordentligt. I hagen blir de mest stående nu. Tur att dom har en större hage så det finns ytor kvar som inte är knölig. Det är bara vid grinden det är frysen gegga = bryta benen hålor!


  


  


  


En bonusbild på världens goaste mule!


  


Han är nästan uppe i sin normala fodergiva igen. Tack och lov, han verkar inte ha tappat alls mycket hull under nyår. I morse hade han inte lämnat mer än 1 kg (igår var det 3 kg) av de 6 kilorna som jag hade hängt in.


Det är härligt att se hur pass bra täckerna fungerar också. Det varma Domanitäcket håller honom varm, jag har inte hittat honom i hagen skakandes av köld en enda gång denna vintern. Det nya ShiresRegnTäcket med fast hals passar perfekt. Det täcker innetäcket och hela rumpegumpen. Halsen är perfekt och det har inte släppt igenom en droppe, trots snöstormar.

Båda täckerna sitter som handen i handsken, ingenting som stramar och han har inte ens en uns bogskav. SKÖNT! Tycker det ser så aj aj ut på de hästar som är helt kala över bogspetsarna pga ett illasittande täcke.

Även Latin har haft de problemen men lyckligtvis har han ett täcker som sitter perfekt nu.


Nästa Helena-träning blir lördagen den 16 januari. Hoppas det är lite mindre snö på vägarna tills dess plus att vi har kommit lite mer i form (det var åtminstone en av oss som var rätt flåsig efter ridpasset idag)


God Natt (hoppas ni inte har saknat oss för mycket för det har varit himla skönt att vara datorfri ett par dagar)





 
 
ylle

ylle

8 januari 2010 05:43

Ni verkar ha haft härliga dagar! Men vad SVÅRT allt plötsligt blir när det är så här kallt! (torvbal mm) Samtidigt är det ju fint med snön (men hos oss räcker det nu!)
Var köpte Du Shirestäcket sa Du?

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Caroline

Caroline

8 januari 2010 09:29

Häärligt Natalja! Ska själv försöka ge mig ut på en barbacka-skrittrunda i helgen. Annars har mina änglar vintervila =) Kram på dig!!

http://superselma.bloggsida.se

 
FG

FG

8 januari 2010 12:49

Cool blogg =)

http://nogg.se/galenisport

 
Emily

Emily

8 januari 2010 14:33

Fin han är Latin.

Frysta Torvbalar är inte alltid så lätta att hantera de kommer jag väl ihåg. En vinter vet jag att jag stod och hoppade på en bale som vägrade ge med sig! Såg jätte kul ut tyckte de som tittade på.
//Emily

http://emiiily.blogspot.com

 
Ingen bild

Natalja

9 januari 2010 11:29

Ylle: Ja hela Blekinge är i chock! Köldchock! Men det är fint! Hellre kallt och snö än regn och blask.

Shirestäcket köpte jag på Fåglasång Ridsport & Foder.
www.faglasang.com Tror inte det täcket finns med på hemsidan men mailar man till dom kan man säkert beställa det ändå.

Caroline: Skööööönt med vintervila! Kram på både dig och dina änglar

FG: Tack Tack!

Emily: Tack! Tur ingen såg mig när jag "styckade" min bale ; ) Men det är ett bra sätt om man själv fryser, för jag blev dövarm!

 
Aramis

Aramis

9 januari 2010 22:56

Så härligt ni verkar ha haft - precis som vi :) Så fiiin Latinusen ser ut! Häärligt med så lyckat och fint ridpass! Kan man leva läääänge på :) Många kramar

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

11 januari 2010 23:28

Aramis: Ja, ni verkar ha haft en skön men KALL semester!!
De "braiga" ridpassen minns man länge å plockar passande fram när de inte fullt så bra passen smyger sig på... : )

kram kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards